Το ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για την κακοκαιρία «Ελπίς» – Αναζητώντας νέο διοικητικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας
Πολιτική

Το ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για την κακοκαιρία «Ελπίς» – Αναζητώντας νέο διοικητικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου λειτουργικού και αποτελεσματικού διοικητικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες, ο οποίος θα προσφέρει προστασία και ασφάλεια στους πολίτες αναδείχθηκε μέσα από τη χθεσινή (2/3) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή. Η συνεδρίαση η οποία είχε μοναδικό θέμα την κακοκαιρία «Ελπίδα» ολοκληρώθηκε με την έκδοση ψηφίσματος μέσω του οποίου, «διαφαίνεται η ανάγκη κατάρτισης ενός νέου θεσμικού πλαισίου στο οποίο θα διαμορφωθεί συγκεκριμένη ιεράρχηση αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσιών κάθε φορέα», σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή.

Στο ψήφισμα το οποίο εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων ότι για κάθε είδους θεομηνία (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές, κ.ά. ), θα πρέπει να υπάρχει διοικητικός μηχανισμός, στον οποίον θα εμπλέκονται «όλοι οι αρμόδιοι φορείς (υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια, Δήμοι, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Τροχαία, ΕΜΑΚ, Σύλλογοι Εθελοντών κ.λπ.». ) όχι όμως σε συναλληλία, αλλά ως μέρη μιας στερεά δομημένης διοικητικής πυραμίδας».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, επιστήμονες και υπηρεσιακά στελέχη. Κατά την εναρκτήρια τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε τον απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Αττικής και σημείωσε ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής έκανε ότι μπορούσε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα πρωτοφανή σε ένταση και έκταση ακραία καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής και τι αναφέρει το ψήφισμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet