Έναρξη των μουσικών παραστάσεων του 1ου  Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού»
Πολιτισμός

Έναρξη των μουσικών παραστάσεων του 1ου  Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού»

Με ένα αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και τα 100 χρόνια προσφυγικής ζωής ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος, ο οποίος θα είναι ο μήνας της Μουσικής στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού». Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο ήταν αφιερωμένο στο θέατρο, ενώ το δεύτερο, το οποίο ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένο στη μουσική.

Η πρώτη μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα. Η μουσικoχορευτική παράσταση είχε τίτλο: «Μικρά Ασία – Τόπος Ελληνικός. 100 Χρόνια Προσφυγικής Ζωής».

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Δεμελή και τη διεύθυνση παραγωγής του αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Μ. Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής.  

Ερμήνευσαν η Σοφία Μάνου και ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας. Την αφήγηση έκανε η Άννα Λιάμη. Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και το Χορευτικό της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές».

Χαιρετίζοντας την έναρξη του μουσικού Φεστιβάλ Αττικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό να παρακολουθούμε μια τόσο μεστή μουσική παράσταση, παρουσία του σεβασμιότατου αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η συγκεκριμένη παράσταση η οποία είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικής και δημιουργικής δουλειάς ανθρώπων της Εκκλησίας αποτελεί την απόδειξη ότι μέσα από τον πολιτισμό προάγουμε τις αξίες του Ελληνισμού και αναδεικνύουμε πτυχές της ιστορίας μας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν εδώ σε αυτό τον εμβληματικό χώρο, το Θέατρο «Κατίνα Παξινού» προκειμένου να απολαύσουν τις συναυλίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με την επιμέλεια του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα και των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet