Δύναμη Ζωής: Δημιουργήσαμε νέα δεδομένα για την πρόσβαση όλων στους πολιτιστικούς μας θησαυρούς
Πολιτισμός

Δύναμη Ζωής: Δημιουργήσαμε νέα δεδομένα για την πρόσβαση όλων στους πολιτιστικούς μας θησαυρούς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σημειώνει ότι «τις ημέρες μας στη διοίκηση της Περιφέρειας, αποδείξαμε εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν επιλέγει να συνδράμει στρατηγικά, με σχεδιασμό και με πρόγραμμα, την υπόθεση του Πολιτισμού σε όλες του τις εκφάνσεις».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Τι συνδέει την Αυλή των Θαυμάτων και τον Άγιο Ελισσαίο στην Πλάκα, με την Εθνική μας Πινακοθήκη, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μικρασιατών στο Αιγάλεω, το Μέγαρο Τσίλερ, το Μουσείο Καπράλου στην Αίγινα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Σωτηρία του ομώνυμου Νοσοκομείου, το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, το Μουσείο Αντιδικτατορικής Δράσης, το Μουσείο Ακρόπολης και μια σειρά ακόμη εμβληματικών και εθνικών μουσείων;

Το γεγονός ότι η Δύναμη Ζωής, στη διάρκεια της θητείας της στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, έκανε τη στρατηγική επιλογή να χρηματοδοτήσει επαρκώς στην πλέον δύσκολη οικονομική συγκυρία το κύτταρο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, επενδύοντας στην γνώση, αλλά και τον ζωτικό τους ρόλο στην οικονομία μας. Με γνώμονα την ψηφιακή τους μετάβαση, τις καινοτόμες παρουσιάσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την ανταγωνιστική λειτουργία τους, την πρότυπη ανακαίνιση, την πολιτιστική δημοκρατία, όπου όλοι οι πολίτες θα γεύονται αδιακρίτως τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, ως μέτοχοι και φορείς του περιεχομένου τους.

Μαζί με το σχεδιαζόμενο Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης στα Προσφυγικά (έργο που έχει εγκαταλείψει εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση της Περιφέρειας), και πολλά άλλα μνημεία και χώρους μνήμης, η Δύναμη Ζωής έδωσε, προϋπολόγισε και ενέγραψε σε ίδιους πόρους το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας. Περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ, ώστε σήμερα τα μουσεία μας να έχουν γυρίσει σελίδα και εμείς να είμαστε πραγματικά περήφανοι για την καταλυτική μας παρουσία, δίχως κορδέλες και ανούσιες τυμπανοκρουσίες. Γιατί το ζητούμενο ήταν και είναι η στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του. Και η Δύναμη Ζωής, στη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, δημιούργησε νέα δεδομένα, άνοιξε νέους ορίζοντες.

Απέδειξε εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν επιλέγει να συνδράμει στρατηγικά, με σχεδιασμό και με πρόγραμμα, την υπόθεση του Πολιτισμού σε όλες του τις εκφάνσεις. Λειτουργώντας συλλογικά και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, συνδέσαμε τα μουσεία με την κοινωνία και διασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο κοινό αγαθό, τον Πολιτισμό, όλων -κάτι που ειδικά σήμερα, περίοδο κρίσης, έχει αποκτήσει κομβική σημασία. Γιατί για τη Δύναμη Ζωής ο Πολιτισμός δεν ήταν ποτέ ευκαιριακή επένδυση, αλλά αγώνας διαρκείας, υπόθεση ζωής. Της ζωής όλων μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet