Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το κίνημα «Trash Art»
Πολιτισμός

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το κίνημα «Trash Art»

«Υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η εισήγηση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σχετικά με τη στήριξη του επίκαιρου κινήματος “Trash Art”», όπως ενημερώνουν τα μέλη της Οικολογικής Συμμαχίας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

Η εισήγησή μας κατατέθηκε στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού -αποφασιστικού χαρακτήρα- της 22ας Απριλίου και έτυχε της ένθερμης στήριξης τόσο της προέδρου της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Μαίρης Βιδάλη, όσο και του αντιπροέδρου, Χάρη Ρώμα.

Με την αποδοχή της εισήγησης της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, η διοίκηση της Περιφέρειας αναλαμβάνει να στηρίξει το κίνημα της τέχνης της «Ανακύκλωσης με τους Κανόνες της Τέχνης» με κάθε πρόσφορο μέσο και πρώτα βήματα:

  1. Τη διοργάνωση μίας πρώτης, κινητής, έκθεσης/εκδήλωσης Ελλήνων καλλιτεχνών «Trash Art», στο χώρο της Περιφέρειας Αττικής, με μότο «Μην το πετάς – Ξαναχρησιμοποίησέ το».
  2. Την χρήση θεματικών έργων «Trash Art», Ελλήνων καλλιτεχνών και όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν, για την διάδοση των καλών πρακτικών της ανακύκλωσης και της επανάχρησης με πρωταγωνιστή τη τέχνη -π.χ. έργα αθλητικού χαρακτήρα σε εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα κ.λπ.
  3. Τον προγραμματισμό της διοργάνωσης ανοικτών σεμιναρίων «Trash Art» με την καθοδήγηση των Ελλήνων καλλιτεχνών του τομέα, υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
  4. Την διοργάνωση ετήσιων πανελλήνιων διαγωνισμών δημιουργιών «Trash Art», στο πλαίσιο των βραβείων «Λήκυθος» -έμπρακτης επιβράβευσης από την Περιφέρεια Αττικής «παραδειγμάτων που λειτουργούν ως πυξίδες φωτεινότητας, αποφασιστικότητας και προόδου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet