Πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής μεταξύ 10 και 13 Σεπτεμβρίου
Πολιτισμός

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής μεταξύ 10 και 13 Σεπτεμβρίου

Η διοίκηση σημειώνει ότι ο Πολιτισμός συνεχίζει να «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής με μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, χρηματοδοτούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν δωρεάν.

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία από της Covid-19»

Η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο περιφερειάρχης δίνουν υψηλή προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Στηρίζουμε και επενδύουμε στο σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, όπως αποδείξαμε και με το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που καταρτίσαμε. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους Δήμους, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, εφόσον κριθεί αναγκαίο ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που ανταποκρίνονται στις συστάσεις των υπευθύνων και ακολουθούν πιστά τα προληπτικά μέτρα. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, τους πολιτιστικούς φορείς και τους καλλιτέχνες για να μπορέσουν να υλοποιηθούν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις».

Τα μέτρα που εφαρμόζονται για την υλοποίηση των εκδηλώσεων

Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων εφαρμόζονται οι οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και  παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό:

Στο πλαίσιο αυτό:

  1. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και στηρίζει πολιτιστικές δράσεις και προσφέρει, σε συνεργασία με τους Δήμους, υψηλής ποιότητας μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
  2. Ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει:
    • να προτείνει τους χώρους που θα διεξαχθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις,
    • να οργανώσει τους προτεινόμενους χώρους σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού,
    • να μεριμνήσει ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια, με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό και για τους καλλιτέχνες, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων,
    • να μεριμνήσει ώστε κατά την έναρξη και τη λήξη της εκδήλωσης το κοινό και οι καλλιτέχνες θα προσέλθουν και αντίστοιχα θα αποχωρήσουν από τον χώρο τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet