Στα εγκαίνια του νέου δημοτικού θεάτρου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Νίκος Κούρκουλος» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Πολιτισμός

Στα εγκαίνια του νέου δημοτικού θεάτρου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Νίκος Κούρκουλος» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στην τελετή εγκαινίων του νέας δημοτικής θεατρικής σκηνής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης «Νίκος Κούρκουλος», η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του αείμνηστου ηθοποιού, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος. Στα εγκαίνια  παρέστησαν η σύζυγος του Ν. Κούρκουλου, Μαριάννα Λάτση και τα παιδιά του, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο υφ. Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, η υφ. Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, οι  βουλευτές της Ν.Δ. Δ. Χατζηδάκης και Α. Καραμανλή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι την αίθουσα του νέου Δημοτικού Θεάτρου «Νίκος Κούρκουλος» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κοσμεί ένα ιστορικό κειμήλιο της Σμύρνης. Πρόκειται για μία σειρά καθισμάτων που διέθετε το 1875 το Κολλέγιο Pierce της Σμύρνης και τα οποία, ως ενιαίο έπιπλο, διασώθηκαν και είχαν μεταφερθεί το 1935, όταν το Κολλέγιο λειτουργούσε πλέον στο Ελληνικό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο για τη δημιουργία αυτής της νέας δημοτικής θεατρικής σκηνής και επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο πολιτισμός είναι μία έννοια ταυτισμένη με την Ελλάδα για αυτό και σήμερα νιώθω, εκτός από συγκίνηση, χαρά και περηφάνια, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μία φορά τιμά τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές, προκειμένου να ενδυναμωθεί η σχέση των τοπικών κοινωνιών με την πολιτιστική μας κουλτούρα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον άξιο Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο ο οποίος με  το έργο του έχει αλλάξει την πόλη, ενώ θα μου επιτρέψετε να πω πως η επιλογή του να βάλει σε αυτή την αίθουσα-κόσμημα και ένα ιστορικό κειμήλιο της Σμύρνης, δείχνει ότι ξέρει να τιμά και την ιστορία της πόλης του με ιδιαίτερη μέριμνα και αισθητική. Σήμερα είναι και μία μέρα συγκίνησης καθώς θυμόμαστε  όλοι και τιμάμε έναν εμβληματικό ηθοποιό τον Νίκο Κούρκουλο, ο οποίος αγάπησε και υπηρέτησε τον πολιτισμό με  αυταπάρνηση και αφοσίωση. Τον ευχαριστούμε όπως ευχαριστούμε και τη σύζυγο του Μ. Λάτση η οποία πάντα με διακριτικό τρόπο συμβάλλει και βοηθά τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της τον πολιτισμό και τον στηρίζει έμπρακτα με πληθώρα δράσεων αλλά και με τη χρηματοδότηση πολιτιστικών υποδομών σε όλη την Αττική. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς αποτελεί βαθιά  μου πεποίθηση πως ο πολιτισμός δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά το ευ ζήν».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet