Το κοινό της Αττικής υποδέχθηκε θερμά το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
Πολιτισμός

Το κοινό της Αττικής υποδέχθηκε θερμά το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερους από 1.000 επισκέπτες και τις δύο ημέρες, ολοκληρώθηκε στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» η Διεθνής Διημερίδα με την οποία εγκαινιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο νέος διεθνής θεσμός «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος/Interbalkan Festival of Ancient Drama». Ένας θεσμός που θα παρουσιάζει στη χώρα μας επιλεγμένες παραστάσεις και δράσεις από τα Βαλκάνια με «όχημα» το Αρχαίο Δράμα, από το καλοκαίρι του 2023 και σε ετήσια βάση. Πρόκειται για πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για τον Πολιτισμό Μαίρης Βιδάλη.

Η βραδιά άνοιξε με τον θερμό χαιρετισμό του περιφερειάρχη απέναντι στους διεθνείς καλεσμένους και το κοινό της Αττικής, τον οποίο διάβασε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι από το καλοκαίρι του 2023 και κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε σε αυτόν εδώ τον χώρο ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η θεατρική κοινότητα των Βαλκανίων, τόσο σε παρουσιάσεις παραστάσεων αρχαίου δράματος, όσο και σε σύγχρονες προσεγγίσεις του είδους. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο πολιτισμός αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα, καθώς ενισχύει την ποιότητα ζωής των πολιτών, διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες και παράλληλα προβάλλει τη θετική εικόνα της Περιφέρειας και όλης της Ελλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διοργάνωση τόσο σημαντικών γεγονότων, που αφήνουν ισχυρό το αποτύπωμά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, αποδεικνύει ότι η Αττική είναι μια διαχρονική, κοσμοπολίτικη μητρόπολη πολιτισμού».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet