Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Μ. Θεοδωράκης – ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα» στήριξε η Περιφέρεια Αττικής
Πολιτισμός

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Μ. Θεοδωράκης – ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα» στήριξε η Περιφέρεια Αττικής

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης – ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα» στήριξε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής αναφέρει σχετικά:

«Ήταν τρείς μέρες μνήμης, τιμής, γιορτής με τη συμμετοχή ανθρώπων του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας που ενώθηκαν για τον Μίκη Θεοδωράκη από την Αθήνα έως την Ζάτουνα Αρκαδίας, ένα χρόνο αφότου ο μεγάλος Έλληνας πέρασε στη ζώσα αιωνιότητα.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης – ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα”, που είχε οραματιστεί και σχεδιάσει πριν χρόνια ο ίδιος ο δημιουργός, είναι πλέον γεγονός με κορυφαία στιγμή τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης” στη Ζάτουνα Αρκαδίας όπου εκτίθεται η “κιβωτός” του Μίκη, ένα σπάνιο μουσειακό υλικό με παρτιτούρες και ιστορικά ντοκουμέντα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο “Καφενείο του Μίκη”, εξαιρετική η ξενάγηση στην Ιερά Μονή Φιλοσόφου και υποδειγματική η φιλοξενία στο Αρχονταρίκι της μονής από τον ηγούμενο Ιάκωβο Κανάκη.

Και ήμασταν όλοι εκεί ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Μεϊμαράκης, ο Ν. Βούτσης, ο Ν. Λαμπρούλης, ο Γ. Παπαηλιού, ο Δ. Ρέππας, ο Π. Νίκας, ο Π. Τατούλης, ο Σ. Κούλης, ο Γ. Παναγόπουλος και πλήθος άλλων αιρετών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και καλλιτεχνών από την Αρκαδία και όχι μόνο που ανταποκριθήκαμε στην εξαίρετη πρωτοβουλία του Π. Παρασκευόπουλου, την οποία στηρίξαμε ολόθερμα μαζί με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ευχάριστη έκπληξη η γνωστοποίηση της λειτουργίας παραρτημάτων του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης” στην Περιφέρεια Αττικής, στο Ίλιον και στον Ωρωπό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet