Περιφέρεια: Τρόφιμα σε εθελοντές & εργαζόμενους που επιχειρούν κατά της φωτιάς
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια: Τρόφιμα σε εθελοντές & εργαζόμενους που επιχειρούν κατά της φωτιάς

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική συνεχίζει να συμβάλλει η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια μετέφερε, με ειδικές πλατφόρμες ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα του στρατού, προκειμένου να επιστρατευθεί κάθε διαθέσιμο μέσο που βρίσκεται στην Αττική για να ενισχυθεί η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ, από χθες, Τρίτη 15 Αυγούστου, η Περιφέρεια ξεκίνησε μία πρωτοβουλία, χωρίς, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, να είναι εκ του νομοθετικού πλαισίου υποχρεωμένη, θέλοντας να συνδράμει τον αγώνα των δυνάμεων κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια σώματος προσκόπων (ΣΕΠ) και κλιμακίου της Περιφέρειας, συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό κατάστημα Καπανδριτίου και έγινε διανομή τροφίμων (ελαφρά γεύματα και νερό) σε 500 πυροσβέστες, εθελοντές και εργαζόμενους των ΟΤΑ. Επί τόπου μετέβησαν τρία φορτηγά με τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και σήμερα, Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Τέλος, σε ειδικό ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την αυτοπροστασία των πολιτών και προστασία των κατοικιών τους σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet