ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράσεις καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών από τη Λ. Σχιστού
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράσεις καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών από τη Λ. Σχιστού

Συνεχίζει τη «μοναχική» – όπως τη χαρακτηρίζει- προσπάθειά του, «εν τη απουσία όλων των αρμόδιων φορέων», ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) για τον καθαρισμό της Λεωφόρου Σχιστού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, μετά από αυτοψίες, διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιείται ανεξέλεγκτη και εκτεταμένη ρίψη κάθε είδους αποβλήτων παροδίως της Λεωφόρου Σχιστού, ιδιαίτερα στους χώρους στάθμευσης, αλλά και σε περιοχές του όρους Αιγάλεω. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του, ο ΠΕΣΥΔΑΠ ενήργησε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και για την αποτροπή του κίνδυνου ατυχήματος και του κίνδυνου για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού και απομάκρυνσης πάνω από 250 τόνους ογκωδών και μπαζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό, μετά από εκτεταμένη βροχόπτωση το 2013, χείμαρρος λάσπης είχε «διεμβολίσει» τη Λεωφόρο Σχιστού, κατακλύζοντας το ρεύμα της καθόδου προς Σκαραμαγκά, δημιουργώντας ζημιές σε διερχόμενα οχήματα και κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβαινόντων.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλης, τόνισε σχετικά: «Επιμένουμε για την ανάγκη άμεσης κατασκευής αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχή, για την αποτελεσματική προστασία των υποδομών των δεκάδων επιχειρήσεων του Βιομηχανικού Πάρκου, του ΣΜΑ Σχιστού, του ΠΕΣΥΔΑΠ, του ΔΙΚΕΠΑΖ, αλλά και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και της ασφάλειας των εργαζομένων.

»Καλούμε το Δασαρχείο Πειραιά να αναλάβει τις ευθύνες του και ν’ αποτρέψει επιτέλους τις παράνομες απορρίψεις στην περιοχή, που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και εντείνουν τα προβλήματα από την απουσία αντιπλημμυρικού έργου που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής».

Στις φωτογραφίες που μας απέστειλε 0 ΠΕΣΥΔΑΠ αποτυπώνεται η πρόοδος από τον κύκλο εργασιών του καθαρισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet