Πιάστηκε 42χρονος Έλληνας που είχε ρημάξει καταστήματα σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Κηφισιά και Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Πιάστηκε 42χρονος Έλληνας που είχε ρημάξει καταστήματα σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Κηφισιά και Ηράκλειο Αττικής

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου πέρασαν χειροπέδες, το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, σε 42χρονο Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Την ίδια στιγμή αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης ο κατηγορούμενος, με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου υπονόμου, έσπασε γυάλινη τζαμαρία καταστήματος στην περιοχή της Κηφισιάς, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό και διέφυγε με αυτοκίνητο.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου εντόπισαν το αυτοκίνητο σταθμευμένο στην περιοχή του Κολωνού και όταν ο κατηγορούμενος εισερχόταν σε αυτό, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη και την κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών υλικών, τεχνολογικός εξοπλισμός, ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, τέσσερα USB, κάρτες μνήμης και κλειδαριά.

Κατασχέθηκε, επίσης, και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς κατά την τέλεση των κλοπών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξιχνιάστηκαν επιπλέον εννέα περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στη Λυκόβρυση, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στο Ηράκλειο, τις οποίες ενεργούσε είτε μόνος του, είτε από κοινού με συνεργό του (τσιλιαδόρο), με παρόμοιο τρόπο δράσης.

Ο 42χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet