“Ποδαρικό” με εντάσεις κι αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια Αττικής

“Ποδαρικό” με εντάσεις κι αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένταση κυριάρχησε στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Από τα όσα έλαβαν χώρα στο πρώτο Συμβούλιο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, όπου είχε σκοπό την ανάδειξη προεδρείου και οικονομικής επιτροπής, συμπεραίνει κανείς ότι οι εντάσεις μεταξύ πλειοψηφίας και μεοψηφίας, ενδεχομένως θα γιγαντωθούν και θα αποτελέσουν «ρουτίνα» την επόμενη περίοδο.

Η παράταξη του επικεφαλής, πλέον, της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Σγουρού αποχώρησε, καταγγέλλοντας την παράταξη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Και αυτό γιατί ενώ υπήρξε σύγκλιση ως προς το πρόσωπο που πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ για τη θέση του προέδρου του συμβουλίου, τον Θεόδωρο Σχινά, δεν υπήρξε συναίνεση ως προς το πρόσωπο που πρότεινε η πλευρά Σγουρού για τη θέση του αντιπροέδρου, για την οποία προτάθηκε ο Χάρης Δαμάσκος.

Η παράταξη Δούρου φέρεται να αρνήθηκε να στηρίξει την επιλογή αυτή. Ο Θεόδωρος Σχινάς εκλέχθηκε με 76 ψήφους, από τους συνολικά 101 συμβούλους. Αντιθέτως, ο Χάρης Δαμάσκος έλαβε μόνο 50 και δεν εκλέχθηκε αντιπρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, πρέπει να προέρχονται από τη μειοψηφία. Στη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχθηκε η Φωτεινή Βρύνα, από την παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η ένταση

Η παράταξη του απερχόμενου περιφερειάρχη αποχώρησε καταγγέλοντας τη πλειοψηφία ότι δεν στήριξε το πρόσωπο που πρότεινε η μειοψηφία. Η Ρένα Δούρου τοποθετήθηκε και είπε ότι δεν είναι υπέρ των συναινέσων. Μέλη της παράταξής της, υποστήριξαν ότι στήριξαν την υποψηφιότητα Δαμάσκου και κατηγόρησαν συμβούλους από «δεξιές» παρατάξεις ότι «άδειασαν» την πρόταση Σγουρού. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι τήρησε όσα είχαν συμφωνήσει οι παρατάξεις και στην κάλπη.

Εν τέλει, ο Χάρης Δαμάσκος εξελέγη αντιπρόεδρος. Κατέθεσε ένσταση η πλευρά Χαϊκάλη και καταμετρήθηκαν ψηφοδέλτια μελών της παράταξής του που είχαν αρχικά προσμετρηθεί ως άκυρα. Πολλοί σχολιάζουν ότι πολιτικά η Ρένα Δούρου «έκανε πίσω» επιτρέποντας τη δεύτερη καταμέτρηση. Απομένει να εκλεγούν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

Όλα αυτά, ενώ το κλίμα μεταξύ Σγουρού και Δούρου φαινόταν ότι τείνει προς βελτίωση, έπειτα από τις πρόσφατες ανταλλαγές επιστολών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet