«Πράσινες» επενδύσεις στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Αγοραστού με τον επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής της Ε.Ε.
Περιφέρεια Αττικής

«Πράσινες» επενδύσεις στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Αγοραστού με τον επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής της Ε.Ε.

Η χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων και «πράσινων» θέσεων εργασίας μέσω και του προγράμματος InvestEU, στο οποίο εισηγητής (rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Κ. Αγοραστού με τον επίτροπο της Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, Miguel Arias Cañete, στο περιθώριο της 130ης ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτούνται επενδύσεις 379 δισ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2021-30», ανέφερε ο κ. Cañete, ο οποίος χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας» τον ρόλο των Περιφερειών «για ένα ισχυρό και διαφανές πλαίσιο διακυβέρνησης προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία του Παρισιού ώστε ο πλανήτης να επανέλθει στην τροχιά για τη διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από 2 °C».

«Για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα η υπερθέμανση του πλανήτη, απαιτείται μια προσέγγιση πολυεπίπεδης και πολυσυμμετοχικής διακυβέρνησης με επισημοποίηση του ρόλου των Περιφερειών προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δράσης τους για το κλίμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, επισήμανε στον επίτροπο της Ε.Ε. ότι «στις Περιφέρειες της Ελλάδας στηρίζουμε έμπρακτα το περιβάλλον και την τοπικές κοινωνίες με “πράσινες” θέσεις εργασίας και νέες χρηματοδοτήσεις για “πράσινα” έργα» και τόνισε την αναγκαιότητα να αναδειχθεί μια νέα «πράσινη» γενιά στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet