Video

Προγραμματική εξόρμηση ΣΥΡΙΖΑ στα… Βόρεια – VIDEO

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση προγράμματος

Από την αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Χαλανδρίου ξεκίνησε η ενημέρωση του Βόρειου Τομέα Αθήνας πάνω στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στις 11 το πρωί, ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η Αγγελική Παπάζογλου, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, με συντονιστή τον υπεύθυνο πολιτικής εξόρμησης της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αλέξη Χριστόπουλο, «ξεδίπλωσαν» τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι απάντησαν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και Άννα Χατζησοφιά, η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου και περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα Γιώργος Μπαλάφας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «Σπάμε τη λογική της ανάθεσης – Οι πολίτες στο προσκήνιο»

Η Αγγελική Παπάζογλου τόνισε ότι έχει ξεκινήσει δυναμικά η πολιτική και προγραμματική εξόρμηση του κόμματος με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και την κυβέρνηση της Αριστεράς. Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει στην πράξη μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία, μια άλλη πολιτική λειτουργία, που βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο, ώστε το πρόγραμμα να δοκιμάζεται μέσα στις πραγματικές συνθήκες της κοινωνίας και να συνδέεται με τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.

Αγγελική ΠαπάζογλουΣτόχος, όπως επεσήμανε, είναι να δοθεί λόγος στους πολίτες, μέσα από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, τις ενώσεις πολιτών, τις δημοτικές αρχές και τις δημοτικές κινήσεις και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η κ. Αγγ. Παπάζογλου στάθηκε επίσης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Βόρειας Αθήνας, με την ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, καθώς και σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας διευρυμένων λαϊκών στρωμάτων, που δημιουργούν μια εκρηκτική απαίτηση για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης. Υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ότι είναι ακριβώς οι προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης που δίνουν απάντηση στα προβλήματα που πλήττουν όλους μας και προσκάλεσε σε συμπόρευση και δημιουργική αγωνιστική συνάντηση με πολίτες που αντιστέκονται ενεργά στις μνημονιακές πολιτικές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Εμείς θα πάμε σε διαπραγμάτευση για να πετύχουμε και θα πετύχουμε»

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον «αγωνιστή δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο», καθώς και στους άλλους δημάρχους που διώκονται επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις εντολές της κεντρικής εξουσίας στις διαδικασίες αξιολόγησης κι επανελέγχου συμβάσεων εργαζομένων.

Εν συνεχεία, παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες των δεσμεύσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνηση οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη, ανάκτηση της εργασίας και μέτρα δημοκρατικού μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος).

Εξειδικεύοντας στο εν λόγω πρόγραμμα έδωσε έμφαση στην αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων ως 13ης σύνταξης, που θα αποτελέσει «ανάσα» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, στην άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στη θέσπιση αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, στην εκκαθάριση των οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ο κ. Γ. Μπαλάφας απάντησε ότι “εμείς δεν θα πάμε σε διαπραγμάτευση για το ΄θεαθήναι΄”, έκανε λόγο για τη “νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή” που θα έχει δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι “θα πάμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε και θα πετύχουμε”.

Γιάννης ΜπαλάφαςΕπίσης, υπογράμμισε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, μέσω ανακατανομής πόρων του ΕΣΠΑ και την ανάγκη για έναν θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό που θα βάλει τέλος στα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», την αδιαφάνεια και την οικονομική υποτέλεια των ΟΤΑ, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, αλλά και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι το σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας μας είναι ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό, λαϊκό και πατριωτικό προσκλητήριο που απευθύνεται προς όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. «Είναι ανατρεπτικό, ακριβώς επειδή είναι ρεαλιστικό», είπε χαρακτηριστικά.

Τι απάντησαν στους δημοσιογράφους

Οι δύο ομιλητές, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφεραν:

Για το μεταναστευτικό: Θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με αλλαγή των σχετικών συνθηκών, με σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών, και -σε καμία περίπτωση- δεν θα αφεθεί η Ελλάδα να «γίνει αποθήκη μεταναστών» της Ευρώπης.

Για τις πιθανές συνεργασίες: Υπάρχει εύλογη προσδοκία για αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα επιδιώξει ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων. Όμως, ακόμη και στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το βέβαιο είναι ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την οικονομική αυτονομία και διαφάνεια στους ΟΤΑ: Θα σταματήσει η ποδηγέτηση της Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη», θα καταργηθεί το Οικονομικό Παρατηρητήριο και θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες, συνοδευόμενες από τους απαραίτητους πόρους.

Για το πώς θα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ανταρσίες» δεξιών δημάρχων, ανάλογες του Σίμου Ρούσσου: Λειτουργώντας μέσα από τον θεσμό της διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ερχόταν αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις, αλλά, ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε, σε καμία περίπτωση δεν θα έλυνε το θέμα με εισαγγελείς και διώξεις.

Για τη μη αντιστοίχιση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στους ΟΤΑ και στην κοινωνία: Το κόμμα «ψήλωσε» εκλογικά αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες οργανωτικές δυσκολίες, αλλά ωστόσο η κινηματική δράση προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι αρκετά δύσκολο προς το παρόν να «σπάσουν» τα «παγιωμενα συστήματα εξουσίας», όπως διαπιστώνεται στις εκλογές ΠΕΔ Αττικής και ΚΕΔΕ.

Για την αξιοποίηση ολυμπιακών ακινήτων: Έχουν καταδικαστεί σε απαξίωση, παρά τον πακτωλό χρημάτων που απορρόφησαν. Θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση για τη συντήρηση και αξιοποίησή τους, σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς.

Για το THE MALL ATHENS: Πρόκειται για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, που έχει «γονατίσει» τις τοπικές αγορές της περιοχής. Θα το αντιμετωπίσουμε ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι σταθμοί της προγραμματικής-πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας

Η προγραμματική και πολιτική αυτή εξόρμηση θα περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις και συνελεύσεις στις γειτονιές του Βόρειου Τομέα και συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής (Πέμπτη 16/10), Χαλανδρίου (Τετάρτη 29/10), Βριλησσίων (Κυριακή 2/11), Χολαργού (Δευτέρα 3/11), Γαλατσίου (Κυριακή 9/11), Ν. Φιλαδέλφειας (Δευτέρα 10/11), Μεταμόρφωσης – Αμαρουσίου (Τετάρτη 12/11), Φιλοθέης-Ψυχικού (Τετάρτη 19/11), Πεντέλης (Κυριακή 23/11), Ηρακλείου (Δευτέρα 24/11) και Λυκόβρυσης-Πεύκης (Τετάρτη 26/11).

Επίσης, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, όπως στις επιχειρήσεις ΟΤΕ (Μαρούσι – Τρίτη 4/11), ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Χαλάνδρι – Πέμπτη 6/11), Βιομηχανική περιοχή Κηφισιάς (Τετάρτη 12/11) και THE MALL ATHENS (Μαρούσι – Σάββατο 15/11). Τέλος, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες-συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, «Σισμανόγλειο», ΚΑΤ, «Αγία Όλγα».

Αυτή η νέα, διαφορετική φιλοσοφία και κατεύθυνση που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευτεί από καμπάνια εγγραφής νέων μελών και υποστηρικτών, που θα ολοκληρωθεί με μεγάλη πανηγυρική ανοιχτή εκδήλωση στο δημοτικό στάδιο Χαλανδρίου, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet