Πυρκαγιά στο άλσος Βεΐκου – Μεγάλη και άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Φωτό αρχείου: fireservice.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιά στο άλσος Βεΐκου – Μεγάλη και άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, κινητοποιώντας άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν και εναέρια μέσα (ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα), καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, με υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά οριοθετήθηκε και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σε σχετική του ενημέρωση, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού αναφέρει αναλυτικά ότι, με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε αμέσως τον δήμαρχο Χαράλαμπο Μπονάτσο και διέθεσε για το σβήσιμο της φωτιάς πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα τα οποία εισήλθαν στο Άλσος Βεϊκου. 

Στο σημείο βρέθηκαν, εκτός του δημάρχου, οι δύο καθ’ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και αρμόδιοι υπάλληλοι που βοήθησαν στην πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και γέμιζαν τις υδροφόρες. Επίσης συνέδραμαν και οδηγοί, που έριξαν στην μάχη της κατάσβεσης τις δύο υδροφόρες του Δήμου μας. Επιπλέον, σηκώθηκαν εναέρια μέσα που κατάφεραν -όσο βοηθούσε το φως της ημέρας- να κάνουν τρεις ρίψεις.

Άμεση ανταπόκριση στο τηλεφώνημα του δημάρχου υπήρξε και από τον νέο πρόεδρο του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, στον οποίο ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έγινε πρόσφατα μέλος) και δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά: ετοίμασε δύο πυροσβεστικά, ένα του Δήμου Κηφισιάς και ένα του Συλλόγου. Πάντως, λόγω της γρήγορης κατάσβεσης δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, ενώ πυροσβεστικά οχήματα, οι δύο υδροφόρες του Δήμου και η εταιρεία φύλαξης «Starguard» ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες που σημειώνεται εστία φωτιάς στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, που λόγω της άμεσης παρέμβασης Πυροσβεστικής και Δήμου ήταν ιδιαίτερα μικρής εμβέλειας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet