Πώς οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να «τσεκάρουν» με απλό τρόπο το επίπεδο υγείας τους
Περιφέρεια Αττικής

Πώς οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να «τσεκάρουν» με απλό τρόπο το επίπεδο υγείας τους

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και με κεντρικό σκοπό την ευρεία και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, δημιουργήθηκαν 20 θεματικά πεδία με αντίστοιχες επιστημονικές παρουσιάσεις.

Το  σχετικό υλικό καταρτίστηκε από τους διευθυντές και τα στελέχη των διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή επιπλέον εξειδικευμένων επιστημόνων και εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Υγεία των πολιτών, της Περιφέρειας Αττικής.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει σε όλους τους πολίτες απλές γνώσεις για να διατηρήσουν την υγεία τους και απλά μέσα για την έγκαιρη προειδοποίησή τους πριν να εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, ώστε να υιοθετήσουν αποτελεσματικές για την υγεία τους συμπεριφορές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, με τη στενή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τους 66 Δήμους της Αττικής. Το περιεχόμενο των 20 θεματικών πεδίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους και όλα τα ΜΜΕ για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Όπως επισημαίνει με σχετική του δήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής «στόχος είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής μια Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας» και προσθέτει: «Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Υγείας των πολιτών, το οποίο έχει παρουσιαστεί σταδιακά από την αρχή της θητείας μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Με τη παρουσία των δημάρχων, των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αντιπεριφερειαρχών και των στελεχών των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας κάθε Περιφερειακής Ενότητας είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στα οφέλη της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου και να τονίσουμε πόσο σημαντικά μπορεί να είναι στη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Σήμερα, προχωρούμε ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας άμεση πρόσβαση στους πολίτες σε 20 θεματικά πεδία μείζονος ενδιαφέροντος για την υγεία τους». 

Ενημερωθείτε για το κάθε θεματικό πεδίο στους παρακάτω συνδέσμους

Κατά την διαδικασία ανοίγματος των παρουσιάσεων κάντε «κλικ» στην επιλογή «read only».

  1. Βασικοί κανόνες υγιεινής
  2. Στοματική υγιεινή
  3. Έλεγχος σχολικής ηλικίας
  4. Εμβολιασμοί ενηλίκων
  5. Εμβολιασμοί παιδιών
  6. Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
  7. Καρδιαγγειακός κίνδυνος
  8. Καρκίνος Παχέος εντέρου
  9. Καρκίνος Προστάτη
  10. Καρκίνος Μαστού
  11. Καρκίνος Τραχήλου μήτρας
  12. Μελάνωμα
  13. Οστεοπόρωση
  14. Πνευμονοπάθειες
  15. Κατάθλιψη
  16. Άνοια – Alzheimer
  17. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
  18. Αντιβιοτικά, μύθοι και αλήθειες
  19. Εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων
  20. Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet