Ρένα Δούρου: Με όλους εσάς στο πλευρό μας είμαστε σίγουροι για τη νίκη
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: Με όλους εσάς στο πλευρό μας είμαστε σίγουροι για τη νίκη

«Τούτη η συγκέντρωση είναι η αφετηρία για το τελικό κατοστάρι, το τελικό σπριντ για τη νίκη» επισήμανε χθες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στα εγκαίνια του κατάμεστου εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Δύναμης Ζωής, στην πλατεία Συντάγματος. «Με όλους εσάς στο πλευρό μας είμαστε σίγουροι για τη νίκη. Μια νίκη που δεν θα είναι της Δύναμης Ζωής ή της Δούρου αλλά θα είναι η νίκη των πολιτών της Αττικής», επισήμανε η ίδια.

«Των πολιτών που στέκονται εδώ και 4,5 χρόνια στο πλευρό μας, κόντρα στη λάσπη, κόντρα στις ύβρεις, κόντρα στα ψέματα, κόντρα στις λοιδορίες. Κόντρα στα sms της χυδαιότητας. Κόντρα στον ασύμμετρο και ανοίκειο πόλεμο που δεχόμαστε, από ένα συντονισμένο μέτωπο, που έχει συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική ταυτότητα» σημείωσε η Ρένα Δούρου.

«Έχουν το θράσος να μας ζητάνε και τα ρέστα για τις δικές τους παραλήψεις»

Η ίδια αναφέρθηκε σε όλες εκείνες «τις δυνάμεις του χθες, της οπισθοδρόμησης»:

  • Τις δυνάμεις που κατέστρεψαν τον τόπο, απαξίωσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντάς την κομματικό εργαλείο, πελατειακών σχέσεων, απλό ιμάντα μεταβίβασης των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, μακριά από τους πολίτες, μακριά από τις ανάγκες τους. Αλλά κοντά στους λίγους, στους ισχυρούς, σε εκείνους που ήσαν πάντα οι κερδισμένοι από τις ταξικές πολιτικές, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο.
  • Μιλώ για το μέτωπο των πολιτικών του χθες, εκείνων που διέλυσαν τις υπηρεσίες του Δημοσίου, και σήμερα τις λοιδορούν, εκείνων που καταψήφιζαν, για παράδειγμα, την πρόσληψη πυροσβεστών, και σήμερα ρίχνουν στο πυρ το εξώτερον τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτούς ακριβώς που εμείς, η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζουμε ηθικά και οικονομικά, με τη χρηματοδότηση με 5 εκατομμύρια για αγορά οχημάτων. Ή την παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων για τις ανάγκες του Σώματος.
  • Μιλώ για το μέτωπο των πολιτικών που μπάζωσαν συστηματικά τα ρέματα, και σήμερα στην Αττική από 1.000 ρέματα έχουν μείνει μόλις… 50, με ό,τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον, για τις ζωές μας.
  • Μιλώ για το μέτωπο πολιτικών που είπαν «τσιμέντο να γίνουν όλα» αρκεί να πλουτίσουμε, να κτίσουμε πάνω στις παραλίες, μέσα στα δάση. Αρκεί να ανέβουν οι υπεραξίες του «ρίαλ εστέιτ» και χαράμι το περιβάλλον, χαράμι το πράσινο, χαράμι το μέλλον μας.
  • Μιλώ για εκείνους και εκείνες που από θέσεις ευθύνης, είτε στην κυβέρνηση είτε στη Βουλή, πήραν τις πολιτικές αποφάσεις που δημιούργησαν, σύμφωνα με τις εκθέσεις των επιστημόνων, εκατοντάδες παγίδες θανάτου στη χώρα, και δεκάδες στην Αττική.
  • Και δεν είναι τυχαίο ότι είναι οι ίδιοι και οι ίδιες, που σήμερα μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, μας εγκαλούν, μας ζητούν να απολογηθούμε, για εθνικές τραγωδίες, οι οποίες στην πραγματικότητα ήσαν προδιαγεγραμμένες από τις δικές τους δράσεις και παραλήψεις. Για τις οποίες σήμερα έχουν το θράσος να μας ζητάνε και τα ρέστα!

«Μεροληπτούμε υπέρ των πολλών, βάζοντας την Αττική σε μια ρότα με σαφές κοινωνικό πρόσημο»

«Απέναντι σε αυτό το μέτωπο των δυνάμεων του χθες και της οπισθοδρόμησης, η Ρένα Δούρου και η Δύναμη Ζωής αντιπαρατάσσει τη δύναμη του έργου των πολλών» αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας:

  • Μαζί έχουμε καταφέρει πολλά. Για το δημόσιο συμφέρον, για ένα νέο ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, για την κοινωνική συνοχή, για την υγεία, για το περιβάλλον, για την παιδεία, για τον αθλητισμό, για την υγιή επιχειρηματικότητα, για την εργασία, για την τουριστική προβολή, για να μείνουν οι νέοι μας στην πατρίδα.
  • Μαζί τα τελευταία 4,5 χρόνια αλλάξαμε την Αττική, την κάναμε πρωταγωνιστή, παράγοντα επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών, και όχι μέρος των προβλημάτων τους, όπως συνέβαινε μέχρι το 2014.
  • Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής παίρνει πρωτοβουλίες και δίνει λύσεις. Είτε πρόκειται για την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, είτε για την οικολογικά και οικονομικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
  • Είτε πρόκειται για τον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, είτε για τη δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας, που αναβαθμίζει συνολικά την Αττική και συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση τόπου.
  • Μαζί εδώ και 4,5 χρόνια μεροληπτούμε υπέρ των πολλών, βάζοντας την Αττική σε μια ρότα με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Αυτή τη ρότα οφείλουμε στα παιδιά μας, να τη συνεχίσουμε. Να μην ξεστρατίσουμε.

«Τηρήσαμε κατά γράμμα το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες»

«Όπως το 2014, που υπογράψαμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες, συμβόλαιο που τηρήσαμε κατά γράμμα, χωρίς ποτέ να κρύψουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τους πολίτες έτσι και τώρα, δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε σε αυτούς που κατέστρεψαν τις ζωές μας, να πάρουν πρώτα τα ηνία της Αττικής, για να αλώσουν μετά τη χώρα», επισήμανε η περιφερειάρχης. «Τους έχουμε νέα: Την Αττική δεν θα την κατακτήσετε. Γιατί την Αττική την υπερασπίζονται άγρυπνοι φρουροί, οι πολίτες της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η μάχη της Αττικής, η μάχη του ήθους, η μάχη του πολιτισμού, η μάχη της Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει» κατέληξε η Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet