Ρένα Δούρου: Να μας κρίνουν οι πολίτες με βάση αυτά που κάναμε
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: Να μας κρίνουν οι πολίτες με βάση αυτά που κάναμε

«Αυτή την Κυριακή διαλέγουμε περιφερειάρχη αφού έχουν αποτυπωθεί ανόθευτα τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε, με ανόθευτο τρόπο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μπροστά στα Γεγονότα» και τους δημοσιογράφους Ν. Μερτζάνη και Αλ. Κλώσσα.

«Να μας κρίνουν οι πολίτες με βάση αυτά που κάναμε – και κάναμε πολλά – και όχι με αυτά που λένε οι αντίπαλοί μας», υπογράμμισε η περιφερειάρχης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή για να επιλέξουν μεταξύ μιας «συλλογικής προσπάθειας που έκανε τα αυτονόητα, τα οποία όμως δεν είχαν γίνει ούτε την περίοδο των μνημονίων, ούτε την περίοδο της ψευδεπίγραφης ευμάρειας» και «ενός ανθρώπου που έχει υπηρετήσει επί 12 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρέθηκε να διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής ύστερα από εσωκομματικό εκβιασμό, και το έργο του στον Δήμο του δεν συγκρίνεται με όσα έχει κάνει η Δύναμη Ζωής σε μια μόνο θητεία».

Η ίδια έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση» τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των ευρωπαϊκών εκλογών, και υπογράμμισε ότι, παρά τη στοχοποίηση της συλλογικής προσπάθειας της Δύναμης Ζωής, «με αθεμελίωτες επιθέσεις», την περασμένη Κυριακή «σημειώθηκε μια πρώτη νίκη, που δημιουργεί αισιοδοξία και ελπίδα ότι η συμπολίτες μας δεν ακούνε τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ, και συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα». «Πλέον τελειώσαμε με την εργαλειοποίηση της κάλπης έστω κι αν η εκτόνωση της οργής δεν είναι πάντα αρκετή, μπορεί να σπείρει θύελλες».

Αναφερόμενη στις σχέσεις με τους δημάρχους της Αττικής, η περιφερειάρχης τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένας δήμαρχος που θα τον ακούσετε να λέει ότι τιμωρήθηκε από τη διοίκηση της Δούρου στην Περιφέρεια».

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Περιφερειάρχη

  • Ο κ. Πατούλης μόνο τα τελευταία 4 χρόνια είναι πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά ένα ρέμα δεν το έστρωσε, πλημμυρίζει κάθε τόσο και απειλεί περιουσίες.
  • Να μην συνδέουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με ό,τι συνέβη στη Μάνδρα και το Μάτι, δεν θα βάλω στη μηχανή των εκλογικών αποτελεσμάτων το πένθος των ανθρώπων, όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και κάποιοι δημοσιογράφοι.
  • Ακόμα περιμένω τον κ. Πατούλη να καταδικάσει τη στάση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που κάνουν ακριβώς αυτό: μπερδεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα με υποτιθέμενες ευθύνες.
  • Όποιος λέει «της έκατσε της Δούρου» δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι συμπολίτες μας που πενθούν, ούτε όσοι δοκιμάζονται ακόμα.
  • Δεν κρύφτηκα, αντίθετα ανέλαβα ευθύνες: εγκάλεσα από την πρώτη στιγμή όλους τους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να τα έχετε κάνει όλα καλά όταν έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα». Είπα ότι πρέπει γρήγορα η δικαιοσύνη να αναλάβει την έρευνα. Πήγα η ίδια στη δικαιοσύνη, για να πούνε κάποιοι δημοσιογράφοι ότι η Δούρου πήγε να μηνύσει τον εαυτό της…
  • Όταν μου λένε ότι ο κόσμος δεν ξέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.250 έργα και 360 ανοικτά εργοτάξια, είπα ότι πρέπει να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας και οι αιρετοί να λειτουργούν με βάση την ουσία και όχι την επικοινωνία, με όρους περιεχομένου και όχι περιτυλίγματος.
  • Είμαι υπερήφανη γιατί, παρόλο που είπανε τα πάντα, “πέσαν οι ακρίδες στην Αττική”, «η Δούρου φταίει», αλλά δεν είπε κανείς για μένα αυτό για το οποίο γύρισαν οι νέοι και οι νέες την πλάτη τους στην πολιτική, ότι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο προσπορισμός και η καλοζωία. Κανένας εργολάβος δεν με πήγε για φαγητό βράδυ.
  • Το μήνυμα το πολιτικό στάλθηκε ήδη. Αυτή την Κυριακή να ψηφίσουμε για περιφερειάρχη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet