Ρένα Δούρου: Οι τρεις πυλώνες για την επόμενη θητεία στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: Οι τρεις πυλώνες για την επόμενη θητεία στην Περιφέρεια Αττικής

Το τοπίο πόλης, η ψηφιακή πολιτική και οι περιβαλλοντικές πολιτικές, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν τους τρεις πυλώνες που «μπορούμε να επιδείξουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα» σε επόμενη θητεία στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι έχουν προχωρήσει πλέον έργα υποδομής «που έλειπαν επί δεκαετίες», ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι εφόσον έχει γίνει η σπουδαία δουλειά σε επίπεδο υποδομών, διαχείρισης λυμάτων, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αλλά και με τις αναπλάσεις, μεταξύ άλλων, του Φαληρικού όρμου, της έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, των Προσφυγικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την επόμενη ημέρα στην Αττική παραμένει μείζον ζήτημα το τοπίο πόλης. «Δεν θέλουμε απλώς να χρηματοδοτούνται αποσπασματικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε η ίδια. «Σε συνεργασία με την Ανάπλαση Α.Ε. και τον Νίκο Μπελαβίλα έχουμε σχεδιάσει να αλλάξουμε όσο μπορούμε ένα Λεκανοπέδιο που χτίστηκε άναρχα, με τα γνωστά αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεύτερο κεντρικό σημείο είναι η Ψηφιακή Πολιτική, σε συνδυασμό με Περιβαλλοντικές Πολιτικές τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι ο ΟΗΕ πλέον δεν μιλάει για Κλιματική Αλλαγή, αλλά για Κλιματική Κρίση.

Επίσης, η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παραμείνει η κοινωνική πολιτική βασική προτεραιότητα, θυμίζοντας πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής όπως το πρόγραμμα «Ρεύμα για Όλους», από το οποίο επωφελήθηκαν 60.000 νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια και σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η στήριξη δομών για κακοποιημένες γυναίκες. «Αυτή την εβδομάδα προχωράμε στη χρηματοδότηση της πρώτης δομής Rainbow House στην Ελλάδα, για κακοποιημένους πολίτες που ανήκουν στην LGBTQI+ κοινότητα», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χαράκωμα… και ήδη ανακαταλαμβάνουμε έδαφος από τον αντίπαλο», επεσήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνοντας ότι η μάχη για τους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν τελειώνει με τις κάλπες της Κυριακής, καθώς στις περισσότερες περιοχές θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο δεκαετιών σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., όπου ο Β\ Βαθμός Αυτοδιοίκησης έχει καθοριστικό ρόλο σε σειρά θεμάτων», τόνισε η Ρένα Δούρου, παρότι «έγιναν σπουδαία βήματα τα τελευταία χρόνια». Θύμισε σχετικά τόσο την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους περιφερειάρχες στο Μαξίμου, όπου τους ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια να βγει η χώρα από τα μνημόνια, αλλά και το γεγονός ότι περιηγήθηκε την Ελλάδα και συμμετείχε σε 13 Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, παρουσία των 13 περιφερειαρχών.

«Σε αυτή τη χυδαία προεκλογική περίοδο, με τις προσωπικές επιθέσεις, είχαμε μία ήττα ως Δύναμη Ζωής», ανέφερε η Ρένα Δούρου, καθώς «ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκαν οι σπουδαίες πρωτιές που έφεραν την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή».

Ενδεικτικά:

  • 40 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, μερικά από τα οποία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα έχουν σοβαρό εξοπλισμό,
  • καθολικά προσβάσιμες από άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής ταινίες,
  • προϋπολογισμός που βάζει σε προτεραιότητα ζητήματα ισότητας, ενίσχυσης των παιδικών σταθμών, προστασίας κακοποιημένων γυναικών.

Η Ρένα Δούρου σημείωσε, επίσης, ότι τα θέματα αποκατάστασης τόσο στο Μάτι όσο και στη Μάνδρα, καθώς και η διερεύνηση του τι ακριβώς και γιατί συνέβη, «δεν είναι προνομιακό πεδίο» για την αντιπολίτευση. «Μην ξεχνάτε, δεν μιλάμε για απλούς υποψήφιους, αλλά άτομα που έχουν υπηρετήσει τα κόμματά τους, αυτοδιοικητικές θέσεις, έχουν βρεθεί σε θέσεις ευθύνης όταν δοκιμαστήκαμε από άλλες τραγωδίες. Και δεν έχουν λειτουργήσει όπως λειτουργήσαμε εμείς ως Περιφέρεια σε επίπεδο αποκατάστασης, όπως με τη σειρά της και η κυβέρνηση». «Με τη βοήθεια κάποιων δημοσιογράφων… προσπάθησαν να κρυφτούν. Και γι’ αυτό με οδήγησαν σε απευθείας debate με τους πολίτες μέσω των social media (κάτι που έγινε για πρώτη φορά), που δεν είναι εύκολα χειραγωγήσιμα γιατί δεν τα έχει κανένας καναλάρχης ή φίλος πολιτικού μου αντιπάλου. Προσπάθησα με τους πολίτες να απαντήσω, για όσες ώρες χρειαζόταν», όπως είπε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet