Ρένα Δούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει»
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει»

Μήνυμα νίκης απήυθυνε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν στην πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής, την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Στην ομιλία της, που αφορούσε και στις τρεις εκλογικές μάχες, η κ. Ρ. Δούρου εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πίστη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κάνει την ανατροπή και να σημειώσει μία μεγάλη νίκη το βράδυ των εκλογών.

Ακολουθεί η ομιλία:

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας και ξέρουμε τι θα ακολουθήσει.

Από την πλευρά του σαμαροβενιζελισμού το παιχνίδι είναι σαφές: λάσπη και συκοφαντία. Διαστρέβλωση και ψευδολογία. Αλλά σε τούτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρησιμοποιούν κι ένα καινούργιο μέσο. Τους… ακομμάτιστους υποψήφιους.

Το «μοντέλο» αυτό βγαίνει σε διαφορετικές παραλλαγές, κατά πώς θεωρεί η Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να «περπατήσει», δηλαδή να κοροϊδέψει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Ο… «ακομμάτιστος» λοιπόν πότε εμφανίζεται ως… τεχνοκράτης που δεν λερώνει τα χέρια του με την… πολιτική και πότε ως προερχόμενος από την κοινωνία, μακριά από τα κακά κόμματα. Συνήθως έχει τη στήριξη -και ποτέ το χρίσμα- της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως παπαγαλίζει ότι «εν πάση περιπτώσει, το μνημόνιο τελειώνει, ας δούμε τι θα κάνουμε με την ανάπτυξη του τόπου».

Και σε όλες τις περιπτώσεις είναι πρόθυμος να δεχθεί τον κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ για μια περιοδεία στον δήμο ή στην Περιφέρεια.

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων. Για τα οποία συνήθως τηρεί σιγή ιχθύος. Σαν να μην υπάρχουν. Σαν το μόνο συμφέρον που υπάρχει και που πρέπει πάση θυσία να καταπολεμηθεί, να είναι ένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που δεν αφήνει επιτέλους την ανάπτυξη να έλθει στις πόλεις μας. Αυτός ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να καταγγέλλει την τσιμεντοανάπλαση του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου. Το ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Το ξεπούλημα του λιμανιού της Ύδρας ή της Μαρίνας του Αλίμου. Τον παραλογισμό της αύξησης κατά 60% των διοδίων. Το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού για να βγούν και να μπουν στα σπίτια τους, πρέπει να πληρώσουν διόδια.

Αυτός ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που τολμά να καταγγέλλει το γεγονός ότι εν έτει 2014 οι δήμοι της Αττικής πνίγονται σε μια γερή βροχή γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό δίκτυο. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρες αποχετευτικό δίκτυο.

Αυτός ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει ότι ένας βρεφονηπιακός σταθμός ανά δήμο δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών που τα φέρνουν δύσκολα σε πέρας στους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε.

Αυτός ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που τολμά να λέει τις αλήθειες που έχει ανάγκη τούτος ο τόπος.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αχός μεγάλος δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στα social media όταν είπα μια απλή αλήθεια: ότι είναι άλλο πράγμα ο μνημονιακός δήμαρχος ή περιφερειάρχης που δέχεται με ανοικτές αγκάλες τον κ. Χ. Φούχτελ και άλλο εκείνος που πιστεύει ακράδαντα ότι λογαριασμό δίνει αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες. Και που εργάζεται στο πλευρό των πολιτών για τα συμφέροντά τους. Και όχι για τα συμφέροντα των εργολάβων.

Μια αλήθεια τόσο απλή. Και τόσο επαναστατική. Που τάραξε τα συμφέροντα. Τάραξε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Τάραξε τους δήθεν ακομμάτιστους.

Ξέρετε, όλους αυτούς που το βράδυ των εκλογών, θα πετάξουν τον μανδύα του… ακομμάτιστου και θα μας πουν ότι «νίκησε η συγκυβέρνηση», ότι «έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πλανώνται πλάνη οικτρά. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει. Αλλά θα χάσουν εκείνοι και μαζί τους τα συμφέροντα που πιστά εκπροσωπούν.

Ήλθε η ώρα της ανατροπής, της ελπίδας, των πολιτών.

Για τις πόλεις μας, για τις ζωές μας.

Καλό αγώνα να έχουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet