Ρένα Δούρου: “Τα θύματα των τροχαίων δεν είναι νομοτέλεια”
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: “Τα θύματα των τροχαίων δεν είναι νομοτέλεια”

Σε δήλωση προέβη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (Κυριακή, 16 Νοεμβρίου), καλώντας ταυτόχρονα την Κυριακή στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα τιμηθεί η μνήμη  αυτών που έφυγαν στον δρόμο.

Ακολουθεί η δήλωση της περιφερειάρχη.

«Τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, νεκροί και τραυματίες, δεν αποτελούν νομοτέλεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Είναι αποτέλεσμα ανεπαρκών και ελλειμματικών πολιτικών. Είναι αποτέλεσμα της ταχύτητας στους δρόμους. Κάθε συντεταγμένη Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύει τους πολίτες της από τις τροχαίες συγκρούσεις, με τις κατάλληλες πολιτικές πρόληψης κι ενημέρωσης.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Το χρέος όλων μας, Πολιτείας και πολιτών, είναι η διαρκής κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση ενόψει της υιοθέτησης μιας μόνιμης μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον περιορισμό των τροχαίων και των θυμάτων τους.

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι το παρών την Κυριακή, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος, τιμώντας τη μνήμη αυτών που έφυγαν και υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα μας να πάψει να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία. Για να περάσουμε από τη μνήμη στη δράση. Για ένα μέλλον χωρίς την ταχύτητα που σκοτώνει.

Για τις ζωές μας, για το σήμερα και το αύριο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet