Ρένα Δούρου: Το τριπλό στοίχημα και η σημασία του Log-Attica στις εμπορευματικές μεταφορές
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: Το τριπλό στοίχημα και η σημασία του Log-Attica στις εμπορευματικές μεταφορές

Σε άρθρο της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στη σημασία του Log-Attica, του νέου επιχειρησιακού προγράμματος των αστικών εμπορευματικών μεταφορών της Αττικής. Η κ. Ρένα Δούρου κάνει λόγο για ένα τριπλό στοίχημα, «στοίχημα οικολογικό, οικονομικό, οδικής ασφάλειας, ακριβώς το στοίχημα που οφείλουμε σήμερα να κερδίσουμε στην Αττική, όχι μόνο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της, αλλά και για την εθνική οικονομία».

«Ένα στοίχημα που ειδικά σήμερα που ο τόπος γυρίζει σελίδα, κλείνοντας το κεφάλαιο της επιτροπείας, αποκτά επιτακτική επικαιρότητα», γράφει χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί τον σχεδιασμό μιας νέας, βιώσιμης στρατηγικής των αστικών εμπορευματικών μεταφορών για την κάλυψη των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών αναγκών της».

Για την υλοποίηση του προγράμματος Log-Attica η Περιφέρεια έχει επιλέξει τη μέθοδο των συνεργειών, με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, οργανισμούς και υπουργεία, με επικεφαλής το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Βασικά σημεία του άρθρου της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  • Οι αστικές εμπορευματικές μεταφορές, με την καθημερινή κίνηση των φορτηγών που διανέμουν αγαθά στις πόλεις, με ό,τι αυτή η κίνηση συνεπάγεται σε επίπεδο περιβαλλοντικής ρύπανσης (π.χ. εκπομπές αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου), ηχορύπανσης, κυκλοφοριακών προβλημάτων, προβλημάτων στάθμευσης, κατασπατάληση πόρων, τροχαίων, επιβάλλουν τον σχεδιασμό ενός νέου βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού μοντέλου.
  • Στην περίπτωση της Αττικής η αναδιοργάνωση αυτή όφειλε να είχε γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες.
  • Στο πλαίσιο αυτό καλείται να λειτουργήσει το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα με την επωνυμία «Log-Attica», που στόχο έχει την αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης προς μία νέα, βιώσιμη και αειφόρα κατεύθυνση. Χωρίς κατασπατάληση πόρων και με έμφαση στις καθαρές τεχνολογίες και στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
  • Η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί να λύσει ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα οργάνωσης υποδομών που αφορά στην άναρχη κυκλοφορία των τροχοφόρων, το γερασμένο στόλο φορτηγών πεπερασμένης τεχνολογίας, τους ελάχιστους χώρους φορτο-εκφόρτωσης, κ.ά., σε συνδυασμό με σειρά δομικών προβλημάτων, όπως η άναρχη δόμηση, οι αδυναμίες του δικτύου συγκοινωνιών και η κακή οργάνωση του συνολικού συστήματος μεταφορών.
  • Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια για να γίνουν οι πόλεις της Αττικής σύγχρονες, λειτουργικές, περιβαλλοντικά φιλικές, αξιόπιστες στην παροχή υπηρεσιών, τεχνολογικά καινοτόμες, επιχειρηματικά ανταγωνιστικές, οδικά ασφαλείς, κοινωνικά συνεκτικές. Με το πρόγραμμα Log-Attica κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet