Ρ. Δούρου για «Μακελειό»: Μιλάμε για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου για «Μακελειό»: Μιλάμε για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου παρενέβη τηλεφωνικά σήμερα στην εκπομπή «Απευθείας» της τηλεόρασης της ΕΡΤ, με τη Μάριον Μιχελιδάκη, τον Νίκο Μερτζάνη και τον Κώστα Λασκαράτο, κάνοντας λόγο για ηθική και αισθητική χυδαιότητα του πρόσφατου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Μακελειό».

Η Ρένα Δούρου μίλησε χωρίς περιστροφές για την ανάγκη να προστατευτεί η ελευθερία του Τύπου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας από την άλλη τους κινδύνους από την ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά, συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Η περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για την κρίση Θεσμών, που αφορά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, και πρόσθεσε με νόημα ότι, δεν πρέπει να επικρατούν προσεγγίσεις «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ρένας Δούρου έχουν ως εξής:

«Και βέβαια ο Τύπος οφείλει να ασκεί κριτική, και μάλιστα σκληρή, σε πρόσωπα και κακώς κείμενα, ανάλογα με τις απόψεις του. Η ελευθερία του Τύπου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας της Δημοκρατίας – εδώ όμως έχουμε κάτι διαφορετικό.

»Μιλάμε για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε θιγόμενος να μην μπορεί να αποζημιωθεί.

»Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Έχει να κάνει με την προσβολή της Δημοκρατίας και τη λειτουργία του Τύπου. Δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μόνο του πολιτικού συστήματος. Μας αφορά όλους, συνολικά ως κοινωνία.

»Ο Τύπος πρέπει να είναι πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, με τα ΜΜΕ, όχι μόνο να ενημερώνουν, αλλά να διαπαιδαγωγούν τους πολίτες.

»Θυμίζω το περιστατικό με αντιπροέδρους κυβέρνησης να θέλουν να με δουν με μαγιό, και όλο αυτό να γίνεται ανεκτό και να θεωρείται χαριτωμένο.

»Δεν μπορούμε να πέφτουμε σήμερα από τα σύννεφα, ενώ οδηγούμαστε στον γκρεμό. Έχουμε αργήσει ως κοινωνία να αντιδράσουμε σε μια σειρά από θέματα. Περισσεύει η υποκρισία.

»Προσωπικά, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα πρέπει να σιωπήσω, αν τα βέλη κατευθύνονται στον αντίπαλο. Στο παρελθόν, έχω υποστηρίξει και την κ. Αλ Σάλεχ, και την κ. Μιλένα Αποστολάκη, όταν δέχτηκαν επιθέσεις.

»Πληρώνουμε μια κρίση Θεσμών που μας αφορά όλους, και ο εχθρός του εχθρού μου, δεν είναι φίλος μου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet