Ρ. Δούρου: Να μην περάσει η γραμμή Μητσοτάκη για κομματικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Να μην περάσει η γραμμή Μητσοτάκη για κομματικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα είναι να μην περάσει η γραμμή του κ. Μητσοτάκη για κομματικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Δεν παριστάνω την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική. Έχω ιδεολογικό πρόσημο, και ήμασταν πρωτοπόροι σε μια προοδευτική συμμαχία στην Αυτοδιοίκηση», προσέθεσε η ίδια.

«Εμείς το 2014 βρήκαμε, λόγω των μνημονίων, μια κοινωνία στο καναβάτσο. Και κινηθήκαμε υπερβατικά, πέρα από τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας, για να βοηθήσουμε εκείνους που βρίσκονταν στη μεγαλύτερη ανάγκη», σημείωσε η ίδια. Αναφερόμενη στην άσκηση διοίκησης, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι: «Στην πατρίδα μας πρέπει να αλλάξει και το ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αιρετούς που να σηκώνουν τα μανίκια και να απαντούν εμπράκτως, με το έργο τους. Εμείς από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε συγκεκριμένες δράσεις για τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία».

Εξηγώντας τη λογική του δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες, την περασμένη Τρίτη, υπογράμμισε: «Μπήκα στη λογική της απευθείας και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσω του debate στο Facebook, ως ανάγκη. Δυστυχώς, την ατζέντα τη βάζουν συμφέροντα που δεν θέλουν ξανά τη Δούρου στην Περιφέρεια, και επικεντρώνουν τη συζήτηση στο Μάτι με ψεύδη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η ίδια τόνισε ότι: «Ζήσαμε ένα ακραίο φαινόμενο. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, και πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Στην Περιφέρεια, με μια τραγική διορατικότητα χρηματοδοτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια τους επιχειρησιακούς βραχίονες της Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, χωρίς να είναι στις αρμοδιότητές μας».

Μιλώντας για το πρόγραμμα υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής, η περιφερειάρχης σημείωσε ότι: «Με τις… κορδέλες δεν τα πήγα καλά. Μπήκα στη λογική των ουσιαστικών υποδομών. Δηλαδή, σε έργα ουσίας, που δεν έχουν κορδέλες, δεν εγκαινιάζονται, αλλά συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

»Η λογική του πολιτικού κόστους μας έφερε ως εδώ, και φτάσαμε στην εθνική χρεοκοπία. Τα έβαλα με όλους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, και με εκείνους που δεν ήθελαν στις παραλίες τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

»Θα συνεχίσουμε τις κοινωνικές παρεμβάσεις για ευπαθείς ομάδες, με δράσεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητες».

«Απευθύνομαι στους πολίτες για την αποκατάσταση της αλήθειας»

«Το γεγονός ότι, για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική επέλεξα να σιωπήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα, σεβόμενη τους μαυροφορεμένους, δεν ήταν ενοχή, ούτε αδυναμία», είπε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

Η ίδια, αναφερόμενη στον αδιαμεσολάβητο διάλογο με τους πολίτες, επισήμανε ότι: «Από τη στιγμή που, έστω και ένας συμπολίτης μου θεωρεί ότι το φταίξιμο είναι δικό μου, θα συνεχίσω να απευθύνομαι σε εκείνους, για να αποκαταστήσω την αλήθεια. Σε μια εθνική τραγωδία σιωπάς. Δεν παίρνεις σβάρνα τα κανάλια, για να κατηγορείς τους αντιπάλους σου και να επιρρίπτεις ευθύνες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι: «Η πατρίδα μας χρεοκόπησε με νοοτροπίες τύπου… “με συμφέρει πολιτικά;”. Έχω αποδείξει με τη διαδρομή μου ότι δεν έχω κάνει βολικές επιλογές, που να με συνέφεραν. Η διοίκηση της Δύναμης Ζωής επιμένει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, έχουν γίνει αυτά που μας αναλογούν, σε θεσμικό επίπεδο. Όταν όμως έχεις ακραία φαινόμενα κλιματικής αλλαγής, πρέπει να δούμε το θέμα διαφορετικά».

Σχολιάζοντας το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας, υπό το φως της απλής αναλογικής, η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι «εμάς δεν μας τρομάζει η σύνθεση και η συνεργασία, και τις επιδιώξαμε από το ξεκίνημα της θητείας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας. Παλέψαμε για την απλή αναλογική».

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά της Βουλής, η Ρένα Δούρου παρατήρησε: «Να μην καταδικάζουμε αλά καρτ περιστατικά όπως του “Ρουβίκωνα”. Όταν απειλήθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο παρελθόν από τάγματα εφόδου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σφύριζε αδιάφορα. Υπάρχει επιμερισμός ευθυνών για το πόσο τοξικό έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το κλίμα, με αποτέλεσμα οι 17χρονοι να σκέφτονται να μην προσέλθουν καν στις κάλπες για να ψηφίσουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet