Ρ. Δούρου: Τα τελευταία 4 χρόνια φτάσαμε πολύ μακριά
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Τα τελευταία 4 χρόνια φτάσαμε πολύ μακριά

«Ο κόσμος στην Περιφέρεια Αττικής αντιστάθηκε στην εξωφρενική και αθεμελίωτη στοχοποίηση του έργου της Δύναμης Ζωής και εμένα προσωπικά, και γι’ αυτό ευχαριστώ τους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Kontra, στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

«Στον δεύτερο γύρο, θα μετρηθούμε με το έργο μας. Απέναντί μας είναι ο κ. Πατούλης, επί σειρά ετών πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, που δεν έλυσε ούτε τα βασικά προβλήματα του Δήμου του», είπε η περιφερειάρχης, αναφερόμενη στο διακύβευμα του β’ γύρου. «Το κρίσιμο είναι να μη βρεθεί η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας όχι στα χέρια κάποιου άγνωστου αλλά στα χέρια ενός ανθρώπου που βρέθηκε υποψήφιος περιφερειάρχης από έναν εσωκομματικό εκβιασμό προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε να πάει για τον Δήμο Αθηναίων και κατέληξε να πάει για την Περιφέρεια Αττικής…», προσέθεσε χαρακτηριστικά η ίδια, καλώντας παράλληλα τους νέους να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία: «αφορά το μέλλον τους».

«Έχουμε δυο διαφορετικά ηθικά υποδείγματα άσκησης εξουσίας» παρατήρησε η Ρένα Δούρου. «Εμείς κατηγορηθήκαμε ως άφαντοι, μόνο που δεν κατάφεραν να κρύψουν το κοινωνικό αποτύπωμα του έργου μας. Το πρότυπο που πρεσβεύει ο κ. Πατούλης, τον θέλει ακόμη και να σπρώχνει μικρά παιδιά, για να τα παραμερίσει και να βγει μπροστά στη φωτογραφία» συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία 4 χρόνια φτάσαμε πολύ μακριά, δεν επιτρέπεται να γυρίσουμε πίσω».

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κάλπη. Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν και την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών ως… τζάμπα exit poll, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία το αποτέλεσμα.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο πώς αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης τα πράγματα, σε σχέση ακόμη και με ομογάλακτούς του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι κρίσιμες, στη χώρα μας ωστόσο εργαλειοποιήθηκαν, και δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το προσδοκώμενο. Να μην ακολουθήσουν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη και στη δεύτερη Κυριακή.

Την Κυριακή ψηφίζουμε περιφερειάρχη. Από τη μια υπάρχει η εκπρόσωπος μιας συλλογικής προσπάθειας, που απέδωσε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα για την κοινωνία και τους πολίτες, και από την άλλη υπάρχει ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, που δεν τα πήγε όσα καλά τα πήγαν υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε άλλες Περιφέρειες.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να βαφτεί μπλε η Περιφέρεια Αττικής από τον πρώτο γύρο, και να βρίσκομαι εγώ στην τρίτη θέση. Δεν τα κατάφερε.

Απέδειξα ότι δεν είμαι… transit στην Περιφέρεια Αττικής. Έμεινα στη θέση που μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, παρόλο που σε κάθε ανασχηματισμό με παρουσίαζαν υποψήφια και για κάποιο διαφορετικό υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Είμαι εδώ για να κριθώ από τους συμπολίτες μας. Δυστυχώς, ακόμη και μετά από τον προεκλογικό αγώνα που δόθηκε, δεν γνωρίζουμε τις προγραμματικές θέσεις του κ. Πατούλη, για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το πρόγραμμα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, τις κοινωνικές δομές, τη στήριξη των γυναικών, τη δημόσια υγεία, τις δράσεις πολιτισμού.

Ο κ. Πατούλης έκανε σποτάκι στο οποίο έλεγε, “η δουλειά μου ως γιατρός”. Όμως το να είναι κάποιος γιατρός, αποτελεί λειτούργημα και προσφορά στην κοινωνία.

Ο κ. Πατούλης, μέχρι τον πρώτο γύρο, φυγομάχησε και δεν ήρθε σε debate, για να παρουσιάσει τις θέσεις του, ή πέτυχε να αποκλειστούν από μια τέτοια συζήτηση οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Με την απλή αναλογική, στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εκφραστεί ανόθευτα η βούληση των πολιτών. Δεν θα ισχύσει το «ο πρώτος τα παίρνει όλα».

Έγινε μια πετυχημένη προσπάθεια να κρυφτεί ο κ. Πατούλης και να μην τοποθετηθεί ουσιαστικά για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής. Δεν αποκάλυψε τις θέσεις του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet