Ρ. Δούρου: «Όχι στη βεβήλωση του Τύμβου της Σαλαμίνας»
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: «Όχι στη βεβήλωση του Τύμβου της Σαλαμίνας»

Σε δήλωση σχετικά με τον Τύμβο της Σαλαμίνας που θέλει να καταπατήσει ναυπηγοεππισκευαστική επιχείρηση, προέβη η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από  επίσκεψή της, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τζένη Βαμβακά, στον χώρο.

«Σήμερα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, επιχειρεί τη βεβήλωση ενός χώρου ανυπολόγιστης πολιτιστικής σημασίας. Μια βεβήλωση που συνίσταται στην επέκταση των δραστηριοτήτων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Νήσου Σαλαμίνας, σε προστατευόμενο δηλαδή αρχαιολογικό χώρο. Στον Τύμβο της Σαλαμίνας. Μια ενέργεια που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και υποβαθμίζει το νησί καθώς προωθείται παράλληλα η εγκατάσταση διαλυτηρίου πλοίων.

Μια ενέργεια που αγνοεί ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του κηρυγμένου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου των όρμων Αμπελακίων και Σεληνίων Σαλαμίνας, εντός της Β΄ ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Αμπελακίων Σαλαμίνας και σε άμεση γειτνίαση με την αδόμητη και απολύτου προστασίας Ζώνη Α΄.

Μια προκλητική ενέργεια που περιφρονεί και παραβλέπει την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν υπερασπίστηκε την ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 115/2013) και δεν εναντιώθηκε στην απαράδεκτη εξέλιξη που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού. Για άλλη μια φορά σωπαίνει μπροστά στην έμπρακτη ακύρωση της απόφασης του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής εξουσίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet