Σάκης Ιωαννίδης: Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σάκης Ιωαννίδης: Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Σάκη Ιωαννίδη:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ζωή για την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα και να δώσουμε ίσες και δίκαιες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Να ξαναδώσουμε προοπτική και αληθινή ελπίδα σε όσους πραγματικά θέλουν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Είναι αλήθεια πως μια από τις «πληγές» που αφήνει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πληγωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.

Οι πολίτες νιώθουν εξαπατημένοι, αφού ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τάζοντας τα πάντα σε όλους και τελικά όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα, αλλά πήρε και πολλά περισσότερα.

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου απέδειξαν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την πορεία της χώρας, αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Το απέδειξαν με την ψήφο τους, δίνοντας μας μια ευρεία νίκη με διαφορά 9,5 μονάδων. Αυτή η εμπιστοσύνη αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις εθνικές εκλογές και είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε, δουλεύοντας σκληρά, για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα της χώρας: την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη μείωση των φορολογικών βαρών, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.

Είναι ανάγκη να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η νομιμότητα σε κάθε φάσμα της κοινωνικής ζωής, μετά από 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πρωτοφανή ανοχή στην παραβατικότητα και την παρανομία. 

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άβατα και εστίες εγκληματικότητας και παρανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάργηση του ασύλου ανομίας.

Αυτό μάλιστα συνδέεται και με το γενικότερο σχέδιό μας για το κομμάτι της Παιδείας, στο οποίο κεντρικός πυλώνας είναι η ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και Πανεπιστημίου.

Τα πανεπιστήμιά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν «φάρος» πολιτισμού και ανάπτυξης και όχι παραβατικότητας και ανομίας.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, όμως, προφανώς είναι και η οικονομία. Εκεί θα διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις, με μείωση φόρων και εισφορών, σταθερό φορολογικό σύστημα, κίνητρα για τις επιχειρήσεις και μέτρα για την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών. Μια αναπτυξιακή πολιτική, δηλαδή, που θα φέρει μεσοπρόθεσμα πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησής τους, «κουρελιάζοντας» τη λειτουργία τους ή αμφισβητώντας πολλές φορές (π.χ. Δικαιοσύνη) τις αποφάσεις τους. Είναι χρέος μας να λάβουμε εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτό αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές , πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

Τα πανεπιστήμιά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν «φάρος» πολιτισμού και ανάπτυξης και όχι παραβατικότητας και ανομίας.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην εφαρμογή του προγράμματός μας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο δικός μας στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατιάς πλειοψηφικής μάζας στην κοινωνία, που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς κράτους με υγιή και ανταγωνιστική οικονομία.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείται ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπιση της μέχρι σήμερα;

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα κράτησε περισσότερο απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό έχει πολύ σοβαρότατες ευθύνες το πολιτικό σύστημα και πάνω σε αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει την αυτοκριτική της.

Θέλω εδώ, όμως, να σας θυμίσω και κάτι: το 2014, όπως παραδέχτηκαν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια. Η επιμονή του κ. Τσίπρα και η δίψα του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία μάς οδήγησαν στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, με την «περήφανη» διαπραγμάτευση, που στοίχισε στη χώρα πάνω από 90 δισ. ευρώ.

Ουσιαστικά λοιπόν τότε είχαμε ένα μοναδικό πισωγύρισμα.

Όπως, όμως, και το 2014, εμείς ως Νέα Δημοκρατία προχωράμε με ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για μια νέα Ελλάδα, μια χώρα για την οποία οι πολίτες θα μπορούν να αισθάνονται ξανά υπερήφανοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet