Σε βράβευση οικολογικών σχολείων ο Κ. Μανιάτης
Περιφέρεια Αττικής

Σε βράβευση οικολογικών σχολείων ο Κ. Μανιάτης

Εκδήλωση για τη βράβευση των σχολείων και των εκπαιδευτικών τους που συμμετείχαν με επιτυχία για δύο ή περισσότερα χρόνια στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε στην ομιλία του: «Το περιβάλλον αποτελεί ζήτημα υπέρτατης σημασίας και αξίας, αφού από την προστασία του και τη διατήρησή του εξαρτάται αυτή η ίδια η ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής.

»Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αγωγή και εκπαίδευση, ως σημαντική εκπαιδευτική, κοινωνική και πολιτισμική διαδικασία, μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου και δημιουργικού πολίτη.

»Ο πολίτης αυτός μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια προστασίας, διατήρησης και βελτίωσης της περιβαλλοντικής αξίας των πόρων του πλανήτη μας, τόσο για τις παρούσες, όσο και τις μελλοντικές γενιές, εξασφαλίζοντας συνθήκες ποιότητας ζωής.

»Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιήσει σειρά έργων που συμβάλουν στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, παράλληλα με σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

»Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων που διακρίθηκαν καθώς και στους δασκάλους – εμψυχωτές τους που στέκονται δίπλα τους και τους στηρίζουν.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet