Σε διαβούλευση το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Σε διαβούλευση το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του νόμου 4042/2012, για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), ο αρμόδιος φορέας, ΕΔΣΝΑ, συνέταξε ολοκληρωμένη μελέτη, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου από 17/7/2015 Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ, θα πρέπει μέχρι την 30/9/2015, τα Περιφερειακά Συμβούλια να έχουν εγκρίνει το νέο ΠΕΣΔΑ.

Σημειώνεται ότι σε αυτό το πλαίσιο, ορίζεται ότι μέχρι 15/9/2015, όλοι οι Δήμοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης απορριμμάτων, συντασσόμενοι με τις προβλέψεις του ΕΣΔΑ και των σχεδίων των ΠΕΣΔΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ ήδη, με την 281/5-8-2015 απόφασή της, ενέκρινε το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής και έθεσε αυτό σε διαδικασία ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης μέσω του ιστότοπου του ΕΔΣΝΑ (http://www.edsna.gr/index.php/j-stuff/pedio-diavouleysis).

Στον παραπάνω ιστότοπο, έχουν αναρτηθεί η ολοκληρωμένη μελέτη του ΕΔΣΝΑ, καθώς και η απόφαση 281/2015 για το νέο ΠΕΣΔΑ. Στον ιστότοπο έχει δικαίωμα κάθε δημότης, ή φορέας να καταθέσει τα ερωτήματα, τις προτάσεις και παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, προϊούσης της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα συγκληθεί το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για να συζητήσει και να αποφασίσει για το νέο ΠΕΣΔΑ.

Ακολούθως θα συνεχιστεί η Δημόσια Διαβούλευση σύμφωνα και με όσα ορίζει ο νόμος (άρθρο 35 ν. 4042/2012), και διά των θεσμικών φορέων, έως την τελική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μέχρι την 30/9/2015.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, δημότες, φορείς, να λάβουν μέρος στη διαβούλευση, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση του νέου ΠΕΣΔΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet