Σε εκδήλωση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Παλλήνης η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Σε εκδήλωση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Παλλήνης η Ρ. Δούρου

Για «τριπλά κρίσιμη κάλπη» στις 26 Μαΐου έκανε λόγο χθες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης της παράταξης Δύναμη Ζωής, στην κατάμεστη αίθουσα του Οινοποιείου Πέτρου στον Δήμο Παλλήνης. «Για την Ευρώπη των λαών, για την πατρίδα των πολλών, για την Αυτοδιοίκηση των πολιτών. Μια κάλπη, τριπλός αγώνας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

«Με τον υποψήφιο της Ν.Δ. στην Περιφέρεια μας χωρίζει χάσμα πολιτικό, χάσμα πολιτισμικό, χάσμα αξιακό»

«Πριν από λίγες ώρες ήμουν σε μια δημόσια συζήτηση, σε ένα τηλεοπτικό κανάλι με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια», ανέφερε η Ρένα Δούρου. «Με έναν άνθρωπο που εκφράζει τις αξίες και το ήθος ενός ολόκληρου χώρου. Αξίες και ήθος που παραπέμπουν ακριβώς σε αυτές τις δυνάμεις του χθες, της οπισθοδρόμησης. Τις δυνάμεις που θεωρούν τσιφλίκι τους την εξουσία, είτε σε έναν Δήμο, είτε σε μια Περιφέρεια ή στη χώρα όλη. Βρέθηκα απέναντι σε έναν γνήσιο εκφραστή αυτών των αντιλήψεων, απέναντι σε έναν άνθρωπο που είναι η επιτομή της εργαλειακής άσκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μακριά από τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, μακριά από το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε η περιφερειάρχης.

«Έναν άνθρωπο που προκρίνει, με το ήθος του επαγγελματία της εξουσίας, και με το θράσος των 17 ετών σε θέσεις εξουσίας, την καρέκλα για την καρέκλα, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, σε βάρος των πολλών. Και η επίθεσή του, όχι μόνο χθες αλλά όλες τούτες τις προεκλογικές μέρες, και όλα τα χρόνια που διοικούμε την Περιφέρεια ακριβώς στον αντίποδα του μοντέλου εξουσίας που εκπροσωπούν οι δυνάμεις που εκπροσωπεί ο υποψήφιος της Ν.Δ., ήταν και είναι μια επίθεση χυδαία, ανήθικη, μια επίθεση ενάντια όχι σε μια γυναίκα, όχι σε ένα πρόσωπο, όχι σε μια παράταξη, αλλά μια επίθεση στο Ήθος, την Πολιτική, τη Δημοκρατία. Μια επίθεση που όμως επιβεβαίωσε την πραγματικότητα: ότι δηλαδή μας χωρίζει χάσμα, χάσμα πολιτικό, χάσμα πολιτισμικό, χάσμα αξιακό. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αλώσουν την Αττική σήμερα, για να αλώσουν τον τόπο αύριο», επισήμανε η ίδια.

Η περιφερειάρχης Αττικής περιέγραψε το έργο που γίνεται τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής και σημείωσε: «Από το 2014 η Αττική έχει γυρίσει σελίδα, αποδεικνύοντας με πράξεις, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς ημέτερους δημάρχους, χωρίς αποκλεισμούς, υπέρ των αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Με έργα υποδομής σε όλο το λεκανοπέδιο, με διεύρυνση του κοινωνικού δικτύου και του πολιτιστικού χάρτη της Αττικής, με έργα αθλητισμού, με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Με νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής, στη βάση δίκαιης χωροταξικής κατανομής της ευθύνης, και των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης. Έναν σχεδιασμό με δημόσιο, αποκεντρωμένο χαρακτήρα για να γίνουν τα απορρίμματα πόρος ανάπτυξης, δημιουργίας πλούτου και θέσεων δουλειάς».

«Έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες υλοποιεί και ολοκληρώνει σήμερα η Δύναμη Ζωής»

Η ίδια αναφέρθηκε ειδικότερα και στα έργα που γίνονται στον Δήμο Παλλήνης: «Όπως το μεγάλο έργο υποδομής, την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, κόστους 55 εκατομμυρίων ευρώ. ΌΌπως τα αντιπλημμυρικά έργα των διευθετήσεων των ρεμάτων Μαρίζας και Παπαχωραφιού, του ρέματος Λεονταριού, έργα κοινωνικής συνοχής όπως η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού Γαργηττού ή η ανακατασκευή και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών, έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία του Δήμου, έργα αθλητισμού όπως η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γέρακα, έργα οδοποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου για την ασφάλεια πεζών και οδηγών, έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας, έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, έργα που υλοποιεί και ολοκληρώνει σήμερα η Δύναμη Ζωής».

«Δίνουμε μάχη για την Αττική που ταιριάζει στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, την Αττική της προκοπής και της αλληλεγγύης των πολλών»

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «η μάχη της Αττικής είναι η μάχη της Δημοκρατίας και του Ήθους, είναι η μάχη της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι η μάχη που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε, γιατί αν χάσουμε, χαμένη δεν θα είναι η Δούρου, δεν θα είναι μια παράταξη, χαμένες θα είναι οι ζωές μας, χαμένη θα είναι η συλλογική μας προσπάθεια εδώ και 4.5 χρόνια». «Έχουμε χρέος ηθικό και αποστολή επιτακτική να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στο χθες, να ανοίξουμε δρόμο για το αύριο, για την Αττική που ταιριάζει στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, την Αττική της προκοπής και της αλληλεγγύης των πολλών» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet