Σε εκδήλωση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Αχαρνών η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Σε εκδήλωση της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Αχαρνών η Ρ. Δούρου

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, είναι μια αποφασιστική δήλωση νίκης» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της μεγάλης συγκέντρωσης της παράταξης Δύναμη Ζωής, χθες, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρχε διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

«10 συν μία μέρες μας έχουνε μείνει για να στείλουμε ένα μήνυμα σε εκείνους που δήθεν ενδιαφέρονται για την Αττική, αλλά στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που την είχαν βάλει στο περιθώριο, ένα μήνυμα σε εκείνους που βλέπουν την Αττική ως λαμπρή ευκαιρία για χρυσές επενδύσεις, επενδύσεις των λίγων σε βάρος των πολλών. Σε όλους αυτούς λοιπόν το μήνυμα είναι ένα: Δεν θα κερδίσετε τη μάχη της Αττικής, δεν θα σας το επιτρέψουμε. Δεν θα το επιτρέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

«Χάρη σε εσάς σταθήκαμε στα πόδια μας, και αντέξαμε όλες τις επιθέσεις λάσπης, ύβρεων και παραπληροφόρησης»

Η ίδια έκανε λόγο για μία προσπάθεια που δεν είναι μιας παράταξης, ή ενός προσώπου. «Δεν είναι προσπάθεια της Δύναμης Ζωής, δεν είναι προσπάθεια της Ρένας Δούρου. Είναι προσπάθεια για να αλλάξουμε την Αττική. Και την αλλάζουμε την Αττική, με όλους και όλες εσάς στο πλευρό μας. Χάρη σε εσάς σταθήκαμε στα πόδια μας και αντέξαμε όλες τις επιθέσεις λάσπης, ύβρεων, και παραπληροφόρησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου περιέγραψε σε αδρές γραμμές το έργο της επί 4,5 χρόνια για την αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών – πρόκειται για έργα υποδομής, παρεμβάσεις που διευρύνουν το κοινωνικό δίχτυ, έργα αθλητισμού, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, τουριστικής προβολής, που έχουν γίνει σε όλη την Αττική. «Κάναμε δουλειά που φαίνεται και στα 360 ανοικτά εργοτάξια σε όλη την Αττική. Δουλειά υποδομής σε όλα τα επίπεδα» τόνισε.

«Όπως έχουμε κάνει για παράδειγμα εδώ στον Δήμο Αχαρνών» επισήμανε η περιφερειάρχης. «Χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας σειρά κρίσιμων έργων. Έργων όπως το αντιπλημμυρικό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στον παλαιό οικισμό, όπως το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στις περιοχές Αγίας Άννας Γεροβουνού. Αλλά και έργα κοινωνικής συνοχής και ένταξης των συμπολιτών μας Ρομά, όπως το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, ή όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ή το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο για τη στήριξη όλων όσοι έχουν ανάγκη. Έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των σχολείων, έργα οδοποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου για την οδική ασφάλεια πεζών και οδηγών. Ο κατάλογος είναι μακρύς, και αφορά σχεδόν όλες τις γειτονιές του Δήμου» υπογράμμισε.  

«Με το έργο μας δείξαμε την ταξική σκοπιμότητα, την απραξία, την ανικανότητα και την αδιαφορία, εκείνων που επαίρονται για… δεκαετίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Με το έργο μας δείξαμε την ταξική σκοπιμότητα, την απραξία, την ανικανότητα και την αδιαφορία, εκείνων που επαίρονται για… δεκαετίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεκαετίες χαμένες για τους πολίτες, χαμένες για τις τοπικές κοινωνίες αλλά κερδισμένες για τους κολλητούς, για τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα», ανέφερε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

«Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε, τιμώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες» τόνισε η Ρένα Δούρου. «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας του 2014, και βάζουμε νέους στόχους για μια Αττική: με τις αστικές και ψηφιακές υποδομές που απαιτούν οι καιροί, με εμβάθυνση του κοινωνικού δικτύου που έχουμε δημιουργήσει, με σύγχρονη διοίκηση, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet