Σε εξέλιξη η 2η Περιβαλλοντική Καμπάνια στον Κηφισό
Σε εξέλιξη η 2η Περιβαλλοντική Καμπάνια στον Κηφισό
Περιφέρεια Αττικής

Σε εξέλιξη η 2η Περιβαλλοντική Καμπάνια στον Κηφισό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 2η Περιβαλλοντική Καμπάνια που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 σε επιλεγμένα σημεία στη λεκάνη του Κηφισού ποταμού, με τη συμμετοχή πολιτών – εθελοντών, στο πλαίσιο του έργου Scent – Smart Toolbox for Engaging Citizens into a People-centric Observation Web. Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει έως το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018.

«Έξυπνες» εφαρμογές για τη συλλογή πληροφοριών και δεδομένων που μελλοντικά θα μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και με τη στήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, ως εταίροι της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού Έργου Scent, δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να περιηγηθούν σε δύο νέες πρωτοποριακές εφαρμογές περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Στόχος των «έξυπνων» αυτών πιλοτικών εφαρμογών είναι η συλλογή πληροφοριών και δεδομένων που μελλοντικά θα μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ανάγκη που αναδεικνύεται με πιεστικό τρόπο λόγω των νέων δεδομένων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, σε μία περίοδο που τα ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται με όλο και μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα.

Εκπαιδευτική συνεδρία και δραστηριότητα πεδίου για τους εθελοντές

Ειδικότερα, οι επιστήμονες της ομάδας του έργου Scent συναντώνται με τους εθελοντές, κάθε ημέρα της καμπάνιας στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 156, στον Χολαργό.

Αρχικά πραγματοποιείται εκπαιδευτική συνεδρία πριν από την επιτόπια επίσκεψη, ώστε να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με το έργο και τη χρήση των εφαρμογών. Στη συνέχεια, οι πολίτες – εθελοντές μεταφέρονται σε επιλεγμένα σημεία στη λεκάνη του Κηφισού, -στις περιοχές Κόκκινος Μύλος, Δεκέλεια και Βαρυμπόμπη- προκειμένου να συλλεχθούν δεδομένα της στάθμης και της επιφανειακής ταχύτητας ροής του ποταμού, καθώς και να μετρηθεί η υγρασία του εδάφους και η θερμοκρασία του αέρα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής. Για εγγραφή.

Πληροφορίες για το έργο Scent.

Πληροφορίες για τη 2η Περιβαλλοντική Καμπάνια στον Κηφισό.

Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ε.Ε. με αριθμό συμβολαίου 688930.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet