Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για τις εκλογές
Περιφέρεια Αττικής

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για τις εκλογές

Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει την ετοιμότητά της για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, και δίνει πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία, τη σταυροδοσία και το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει ο κάθε εκλογέας, μέσα από την ακόλουθη ανακοίνωση.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εν όψει της διεξαγωγής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Κυριακής 18 Μαΐου 2014. Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή του σχετικού εκλογικού υλικού στους 66 Δήμους της Αττικής, ενώ η γενική δοκιμή είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 16 Μαΐου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Αττικής μέσω των υπηρεσιών της αποτελεί εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία πολλών ετών από αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις μας επιτρέπουν να είμαστε σίγουροι ότι και αυτές οι εκλογές θα κυλήσουν ομαλά».

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία:

  • Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
  • Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
  • Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.
  • Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
  • Δεν ισχύει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον Δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
  • Για να ψηφίσουμε χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
  • Όσοι, εκ παραδρομής ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από τον Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».
  • Για τις Δημοτικές Εκλογές ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί.
  • Για τις Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουμε μόνο για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Οι σταυροί που δικαιούμαστε κυμαίνονται από 1 έως 4 ανάλογα με το πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται στην περιοχή μας.
  • Για την Περιφέρεια Αττικής βάζουμε:
  1. Μέχρι 4 σταυρούς στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου Τομέα, Δυτικού Τομέα, Κεντρικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Ανατολικής Αττικής.
  2. Μέχρι 3 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.
  3. Μέχρι 2 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
  4. Μέχρι 1 σταυρό στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
  • Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
  1. Τον Δήμο όπου κατοικούμε.
  2. Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
  3. Την ιστοσελίδα www.ypes.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet