Σε τιμητική εκδήλωση για τη Μ. Λαμπράκη-Πλάκα ο Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Σε τιμητική εκδήλωση για τη Μ. Λαμπράκη-Πλάκα ο Γ. Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στην  εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης, Γ. Μαριδάκη, για να τιμηθεί για την προσφορά της στον πολιτισμό η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η κ. Λαμπράκη-Πλάκα κατάγεται από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης και είναι μεταξύ άλλων συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος. Επιπλέον είναι ομότιμη καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και από το 1992 είναι διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την εκτίμηση του στο πρόσωπο της κ. Λαμπράκη-Πλάκα και επισήμανε ότι είναι σημαντική η συνεισφορά της στον ελληνικό πολιτισμό.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από προσωπικότητες όπως την κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Με συστηματική δουλειά και μεθοδικότητα έχει μια σημαντική προσφορά στον χώρο της Τέχνης και του Ελληνικού Πολιτισμού.

»Η Αττική και συνολικά η χώρα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Η Νέα Αρχή για την Αττική θα εργαστεί συστηματικά προκειμένου να μετατραπεί σε νησίδα πολιτισμού η μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποψήφιοι στον Πρώτο και Δεύτερο Βαθμό Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet