Σε ύφεση το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια – Ρίψεις νερού υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων
(Πηγή: eurokinissi)
Περιφέρεια Αττικής

Σε ύφεση το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια – Ρίψεις νερού υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια, στην περιοχή Κάζα, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 23/8. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες, ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις μιας και σήμερα η περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου «4», που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Από το πρωί της Τρίτης στην περιοχή επιχειρούν 220 πυροσβέστες, με 64 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από την Πολωνία, το ΜΕΤΠΕ και ομάδα ΣμηΕΑ της ΠΕΠΥΔ Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται και στο μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη διαβροχή της περιμέτρου, ενώ συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά: Τρεις περιοχές σε πολύ υψηλό κίνδυνο

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Βοιωτίας).
  • Περιφέρεια Αττικής.
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας, Π.Ε. Αργολίδας).

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet