Στην Καισαριανή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στην Καισαριανή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, την περιοχή της Καισαριανής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο δημαρχείο και σε κοινωνικές δομές, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής, όπου συνομίλησε με τους καταστηματάρχες σχετικά με την κίνηση στην αγορά και ακολούθως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής.

Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής ανέδειξαν ως μείζονα ζητήματα την ανάγκη υλοποίησης έργων όπως η υπογειοποίηση της περιφερειακής Καισαριανής και τη σωστή χωροθέτηση των στάσεων του μετρό προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακό φόρτος της περιοχής, αλλά και την έλλειψη αθλητικών υποδομών και κυρίως κολυμβητηρίου.

«Μέσα από ένα δίκτυο πόλεων θα δημιουργήσουμε κυψέλες πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους»

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής όπου συζήτησε με τον υποδιοικητή του Τμήματος και τους αστυνομικούς υπαλλήλους για τα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η ανάγκη για την ενίσχυση αστυνομικών οχημάτων. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισήμανε ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που λειτουργούσε και επικουρικά στην προσπάθεια των αστυνομικών να προασπίσουν την ασφάλεια των πολιτών, οι ανάγκες για προσωπικό έχουν αυξηθεί. «Η αστυνομία επιτελεί λειτούργημα και εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας. Σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται να ενισχυθούν τόσο με προσωπικό όσο και με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν αποτελεσματικότερο έργο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις δυνατότητες δημιουργίας κέντρων εκπαίδευσης, αθλητισμού και πολιτισμού σε συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία. «Στόχος μας είναι μέσα από ένα δίκτυο πόλεων που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συνεργάζονται δημιουργικά να ξανανθίσουν οι γειτονιές, να αναζωογονηθούν οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να δώσουμε κίνητρα στους νέους μας να μείνουν στην πατρίδα τους» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα στηριχθεί η εκκλησία έτσι ώστε να διευρυνθεί το ανθρωπιστικό της έργο υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στον σχεδιασμό για τη δημιουργία κέντρων που θα εστιάζουν στην ανάπτυξη τομέων όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός αλλά και η πρόληψη της υγείας σημαντικοί θα είναι, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο ΚΑΠΗ της περιοχής και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ως απόμαχους, αλλά ως δημιουργικούς κρίκους στο κοινωνικό σύνολο» σημείωσε.

«Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για μία Νέα Αρχή στην Αττική»

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Καισαριανή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το βυζαντινό μνημείο Μονής Καισαριανής το οποίο μαζί και με άλλα ιστορικά μνημεία έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης με στόχο την ανάπτυξη του προκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η Καισαριανή, μία περιοχή με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη φυσιογνωμία, είναι μία περιοχή με ελλείψεις και προβλήματα. Είμαστε εδώ για να τα ακούσουμε, να τα καταγράψουμε και όλοι μαζί να βρούμε λύσεις. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική θα γίνει το μητροπολιτικό κέντρο επανεκκίνησης και ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αθήνας. Να είστε βέβαιοι ότι τη δέσμευσή μας να κάνουμε μία Νέα Δυναμική Αρχή, θα την τηρήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet