Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με κεντρικό στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή της Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου και Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, περιφερειακοί σύμβουλοι, διευθυντές, τμηματάρχες και οι εργαζόμενοι.

Η κ. Αντωνάκου και η κ. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, αφού καλωσόρισαν τον περιφερειάρχη, επισήμαναν ότι η παρουσία του στα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων σηματοδοτεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να θέσει σε προτεραιότητα την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του  Πειραιά και των Νησιών.

«Προτεραιότητά μας ο πολίτης και η καλύτερη εξυπηρέτησή του»

Ο περιφερειάρχης, αφού ενημερώθηκε από όλα τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα, τις ελλείψεις που υπάρχουν καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, επισήμανε ότι προτεραιότητα του ίδιου, αλλά και των συνεργατών του είναι ο πολίτης και η καλύτερη εξυπηρέτησή του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι ηθική μας υποχρέωση να εργαστούμε με ενότητα και διάθεση σύνθεσης για να δώσουμε λύσεις και να φέρουμε στην Αττική μας, την ανάπτυξη που της αξίζει. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι».  

Κατά τη συζήτηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφέρειας αναδείχθηκαν μείζονα προβλήματα που αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στο περιβάλλον, στις μεταφορές, στους υγειονομικούς ελέγχους, στην εκπαίδευση και στην πολιτική προστασία. Αρκετές δυσλειτουργίες εντοπίζονται και στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής όπου η μετακίνηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας για τη διεκπεραίωση υποθέσεων και ελέγχων δεν είναι εύκολη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ενημερώθηκε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη να καταγράψουν  τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλοποίησή τους και όπου απαιτείται να κατατεθούν προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τα θέματα που αφορούν στην έκδοση αδειών οδήγησης, καθώς στην περιοχή του Πειραιά και των νησιών υπάρχουν 10.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα. Ο κ. Γ. Πατούλης ζήτησε από τις υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και με ομάδες εργασίας να δοθούν υπερωρίες για να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα. 

Το λιμάνι του Πειραιά και τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη

Ο κ. Γ. Πατούλης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η ισότιμη ανάπτυξη των Δήμων της Αττικής. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, θα είναι σε στενή συνεργασία και με τους 66 δήμους προκειμένου όλοι οι πολίτες ακόμα και των απομακρυσμένων νησιών, να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

«Το λιμάνι του Πειραιά και τα Νησιά της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να αποτελέσουν βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών, που είναι πάνω και πέρα από κομματικές ταμπέλες. Είμαστε εδώ εκλεγμένοι από τους πολίτες, και οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους με το έργο μας» τόνισε. 

Προτεραιότητα η ασφάλεια και η πρόληψη υγείας των πολιτών

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι είναι στις βασικές προτεραιότητές του η ασφάλεια των πολιτών καθώς και η υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα της πρόληψης της υγείας (Πολιτικές Πρόληψης, υλοποίηση Στρατηγικής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατάρτιση δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου σε επτά βασικές ασθένειες που αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου, κ.α.).

«Κοινός μας εχθρός τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες»

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφέρειας στον Πειραιά ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους εργαζόμενους υπογράμμισε ότι «κοινός  εχθρός της διοίκησης και των εργαζομένων είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι βούλησή του είναι να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό τόνισε θα γίνει μέσα από σύνθεση και εποικοδομητική συνεργασία.

«Η πόρτα των αντιπεριφερειαρχών και η δική μου θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς. Μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία θα υλοποιήσουμε ένα όμορφο ταξίδι που στόχος του θα είναι ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα νέα παιδιά. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα αναχαιτίσουν τη φυγή  των νέων ανθρώπων προς το εξωτερικό» σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet