Στην τελική ευθεία της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής η Οικολογική Συμμαχία
Περιφέρεια Αττικής

Στην τελική ευθεία της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής η Οικολογική Συμμαχία

Στην τελική ευθεία της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής εισέρχεται η περιφερειακή παράταξη Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Οικολογική Συμμαχία συγκροτήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου ως μη αρχηγική περιφερειακή παράταξη αδέσμευτων ενεργών πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων, της οικολογίας και της οικολογικής οπτικής, με θεμελιώδη οργανωτική αρχή την ετήσια εναλλαγή των αιρετών της.

Μέσα από τις εσωτερικές διεργασίες των μελών της, η Οικολογική Συμμαχία προχώρησε στην οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας της, του εκλογικού προγράμματος και της εκλογής του επικεφαλής – ή υποψηφίου περιφερειάρχη – βάσει αυστηρών κριτηρίων, όπως αναφέρει.

Ως επικεφαλής, εκλέχθηκε ο αρχιτέκτονας Γιώργος Δημητρίου, ενεργό μέλος του οικολογικού κινήματος τα τελευταία 35 χρόνια.

Στην ανακοίνωση που συνόδευσε την ιδρυτική της Διακήρυξη σημειώνει μεταξύ άλλων:

Το τέλος κυβερνητικής 4ετίας βρίσκει τη χώρα βαθιά βυθισμένη στην τριπλή κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, σε βαθύ έλλειμμα οράματος, πολιτικής και, πίσω απ’όλα, σε μία οριζόντια και διαχρονική κρίση αντιπροσώπευσης. Σε κρίσεις που θεμελιώνονται και ανθούν στο πλαίσιο ενός παρωχημένου, συγκεντρωτικού, μοντέλου διοίκησης, που κρατά την κοινωνία μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και, ακόμα μακρύτερα, από την τοπικότητα, από εκεί που εκκινούν οι πολιτικές της αειφορίας, οι μόνες σε θέση να την οδηγήσουν πέρα από τις κρίσεις.

Σε αυτό το περιβάλλον και από αυτή την οπτική γωνία, συγκροτείται και εκκινεί την αυτόνομη πολιτική της παρέμβαση η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής», με ένα διττό πολιτικό στόχο:

  • Τη ριζική αναδιατύπωση των πολιτικών της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας και την επακόλουθη διαμόρφωση ενός «ολοκληρωμένου» μοντέλου Περιφερειακής Ενότητας, αυτόνομης, «οικονομικής», αλληλέγγυας, συμμετοχικής και αυτό-βιώσιμης.
  • Την προοδευτική αναδιατύπωση της αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας στο πεδίο της πολιτικής και λειτουργικής αυτονομίας, αναγκαία για την ανταπόκριση στις απαιτήσεις της «Οικολογικής Μετάβασης» και των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων της τοπικότητας».
  • Για την Διακήρυξη συγκρότησης της Περιφερειακής Παράταξης:
  • https://oiko-symmaxia.blogspot.com/search?updated-max=2019-02-19T01:18:00-08:00&max-results=7

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet