Στην 8η Σύνοδο Κορυφής Πόλεων και Περιφερειών η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στην 8η Σύνοδο Κορυφής Πόλεων και Περιφερειών η Ρ. Δούρου

Προσκεκλημένη του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καρλ Χάιντς Λάμπερτζ, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετέχει στις εργασίες της 8ης Συνόδου Κορυφής Πόλεων και Περιφερειών που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, στις 14 και 15 Μαρτίου 2019. Στο επίκεντρο της Συνόδου βρίσκεται το θέμα του νέου πλαισίου της πολιτικής για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της Στρατηγικής Ατζέντας 2019 – 2024.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετείχε σε πάνελ με θέμα «Ο ρόλος της εδαφικής συνοχής για τη συμβίωση των πολιτών της Ε.Ε.», μαζί με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

«Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλείται να παίξει τον κομβικό ρόλο του εμπνευστή της, Ζακ Ντελόρ, δηλαδή να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνική αλληλεγγύη και την εξάλειψη των οικονομικών, κοινωνικών και εδαφικών ανισοτήτων» τόνισε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης. «Η πρόκληση αυτή έρχεται μάλιστα ενόψει των εκλογών του Μαΐου, μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, που ή θα ενσωματώσει άμεσα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προτάγματα στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα ή θα πάψει να υφίσταται. Μιλάμε για την ανάγκη ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου, όπου κεντρικό ρόλο, στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, μπορούν να διαδραματίσουν οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές. Απέναντι στις απειλές που αποτελούν σήμερα, αφενός η ακροδεξιά και ο εθνικισμός και αφετέρου ο νεοφιλελευθερισμός, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας για το παρόν και τον μέλλον των παιδιών μας. Γιατί και στην Ευρώπη το δίλημμα που τίθεται είναι: οπισθοδρόμηση ή πρόοδος» υπογράμμισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet