Στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, την περιοχή της  Νέας Ιωνίας όπου ενημερώθηκε από εκπροσώπους τοπικών φορέων, αιρετούς, κατοίκους, ανθρώπους του επιχειρείν και εργαζόμενους για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο έργων υποδομής.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η ασφάλεια, η ανεργία, οι πρωτοβουλίες άνθησης της τοπικής αγοράς, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης καθώς και η υλοποίηση έργων υποδομής είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα τα οποία συζήτησαν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Ειδικότερα όπως  επισημάνθηκε στον κ. Πατούλη στην περιοχή χρειάζονται μεγάλα έργα πνοής και μάλιστα σε διαδημοτικό επίπεδο. Ως ενδεικτικό παράδειγμα τους παρουσίασαν την Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία συνδέσει συγκοινωνιακά τα Βόρεια Προάστια με το κέντρο της Αθήνας. Η λεωφόρος σε ένα μεγάλο μέρος δεν διαθέτει πεζοδρόμια, ούτε το σωστό φωτισμό, ενώ λόγω έλλειψης θέσεων πάρκινγκ το εμπορικό κέντρο της πόλης το οποίο βρίσκεται κυρίως στη Λεωφόρο Ηρακλείου παρουσιάζει κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τα σχετικά προβλήματα σε συνδυασμό με το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά έχει ως συνέπεια πολλά καταστήματα να κλείνουν ή να λειτουργούν με δυσκολία. Σε επίπεδο έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων έχουν γίνει ελάχιστα. Ως ενδεικτικό παράδειγμα παρουσίασαν το ρέμα του Ποδονίφτη όπου οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη μία δεν διασφαλίζουν ότι δεν θα πλημμυρίσουν οι περιοχές γύρω από το ρέμα, ενώ από την άλλη η λύση της τσιμεντοποίησης του προκαλεί τεράστια οικολογικά καταστροφή.

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή η οποία έχει μια πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. «Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και με τη συνεργασία των ανθρώπων του επιχειρείν το εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας μπορεί και πάλι να ανθίσει» τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα η Αττική να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο και να αποκτήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των δήμων. Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε ότι θα συστήσει μια μόνιμη Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι 66 δήμοι και η Περιφέρεια.

«Η Ν. Ιωνία είναι μία περιοχή με ελλείψεις και προβλήματα. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, τους φορείς, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες,  να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους προκειμένου όλοι μαζί να βρούμε λύσεις. Η  Αττική είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και μπορεί να γίνει ένα σημαντικό μητροπολιτικό κέντρο επανεκκίνησης και ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αθήνας. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής –Με σκληρή δουλειά θα δώσουμε ελπίδα και νέες προοπτικές ανάπτυξης στις γειτονιές μας. Να είστε βέβαιοι ότι τη δέσμευση μας να κάνουμε μία Νέα Δυναμική Αρχή, θα την τηρήσουμε» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet