Στη Σχολή Διαβιβάσεων ο Κ. Μανιάτης
Περιφέρεια Αττικής

Στη Σχολή Διαβιβάσεων ο Κ. Μανιάτης

Στη Σχολή Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι παρευρέθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, για την τελετή oρκωμοσίας των νέων Εφέδρων Αξιωματικών, ύστερα από πρόσκληση του διοικητή της Σχολής, ταξιάρχου Δημητρίου Κουτρουμάνη και στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Ο αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Χαϊδαρίου και στο μουσείο της Σχολής Διαβιβάσεων, στο οποίο εκτίθενται όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς οι διαβιβάσεις.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο «ΜΠΛΟΚ 15», που ήταν χώρος αυστηρής απομόνωσης των μελλοθάνατων Ελλήνων πατριωτών οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζιστές κατακτητές. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία, που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και αποτελεί χώρο τιμής και μνήμης των φυλακισθέντων, βασανισθέντων και εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet