Στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Σγουρός για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ευρώπη
Περιφέρεια Αττικής

Στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Σγουρός για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ευρώπη

Με αντικείμενο την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, διοργανώθηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, το Φόρουμ «Πόλεις και περιφέρειες για αναπτυξιακή συνεργασία». Ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος συμμετείχε στο Φόρουμ με την ιδιότητα του μέλους της ΕτΠ, «συζητήθηκαν πολιτικές και πρακτικές για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες για τις δυνατότητες αδελφοποίησης και σύναψης σχέσεων μεταξύ τοπικών και περιφερειακών αρχών στην Ε.Ε. και στις χώρες εταίρους».

Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Σγουρός έλαβε μέρος στην 133η Σύνοδο της Ολομέλειας της ΕτΠ στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν τα μελλοντικά προγράμματα της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του δημάρχου της Πολωνικής πόλης Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς, ο οποίος ήταν μέλος της ΕτΠ, ενώ ο κ. Γιάννης Σγουρός υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός συμμετείχε στην κοινή διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES) με την ομάδα «Progressive Society» (Προοδευτική Κοινωνία) και την ομάδα  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου S&D, με θέμα τη συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, προκειμένου να μην μείνει πίσω καμία περιοχή της Ευρώπης, και κανένας λαός στην Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet