Στον Ελαιώνα τα μέλη της Ad Hoc Eπιτροπής για τη Μετανάστευση της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ
Περιφέρεια Αττικής

Στον Ελαιώνα τα μέλη της Ad Hoc Eπιτροπής για τη Μετανάστευση της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ

Επίσκεψη της αντιπεριφεριάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα με την Ad Hoc Eπιτροπής για τη Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  ΟΑΣΕ

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, συνόδευσε τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  ΟΑΣΕ σε επίσκεψή τους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Η επίσκεψη των μελών της Ad Hoc Επιτροπής διεξάγεται ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, Γιώργου Βαρεμένου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μελών της Ad Hoc Επιτροπής σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και διαβίωσης στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Δομή που πρώτη δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2015, με κοινές προσπάθειες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη της διεθνούς αντιπροσωπείας για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού φαινομένου.

«Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πολύπλευρα την υποδοχή και την ένταξη προσφύγων και μεταναστών, με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας, αναλαμβάνοντας πολλαπλές ευθύνες και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κυπριανίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet