Στον ΧΥΤΑ Φυλής Κ. Μητσοτάκης και Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στον ΧΥΤΑ Φυλής Κ. Μητσοτάκης και Γ. Πατούλης

Τον ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφθηκαν σήμερα το  πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης, καθώς και του ενεργού κυττάρου της χωματερής το οποίο έχει χρόνο ζωής μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, επισκεφθήκαμε σήμερα  το  ΧΥΤΑ της Φυλής, τη μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης, που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα που απειλεί όλο το Λεκανοπέδιο.

»Οι ευθύνες για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο. Κατά κύριο λόγο ευθύνονται η κ. Δούρου και ο κ. Σγουρός, που διοίκησαν την Περιφέρεια Αττικής. Έχασαν χρόνο. 

»Δεν προετοίμασαν εναλλακτική λύση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τώρα που ο ΧΥΤΑ της Φυλής εξαντλεί τις δυνατότητές του, ως τις αρχές του 2020, η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο.

»Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Αττική βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Απαιτείται επανασχεδιασμός, συνεργασία της Περιφέρειας με το κεντρικό κράτος, fast truck διαδικασίες, νέο μοντέλο διαχείρισης σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας που θα δίνει βάρος στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, στη δημιουργία υποδομών, που θα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ήδη γίνεται σε άλλες περιφέρειες της χώρας και ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ».

Τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πατούλη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κρεμλής, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Ν. Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet