Στον 11ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνου του μαστού ο περιφερειάρχης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Στον 11ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνου του μαστού ο περιφερειάρχης Αττικής

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως η πρόληψη σώζει ζωές, έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη του «Greece Race for the Cure» που διοργανώθηκε στο Ζάππειο, για 11η συνεχή χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με τη συμμετοχή περίπου 36.000 δρομέων.

Στην έναρξη της διοργάνωσης παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το «Greece Race for the Cure®» είναι αγώνας δρόμου 5χλμ. και περίπατος 2χλμ. που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πρόκειται για μία δράση που με τα χρόνια έχει γίνει θεσμός, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που αφορά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Και φέτος για άλλη μία χρονιά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έτρεξαν για καλό σκοπό. Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο οποίος οργάνωσε σήμερα το 11ο Greece Race for the Cure®, στην Αθήνα.

»Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε και θα συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet