Συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας
Περιφέρεια Αττικής

Συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Σε μια γεμάτη αίθουσα από ενεργούς πολίτες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο Μαρούσι, εκδήλωση με θέμα «Εκδημοκρατίζοντας την Κοινωνία: Πολίτες και Συνταγματική Αναθεώρηση» την οποία διοργάνωσε Ομάδα Θεωρίας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Έγινε παρουσίαση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που στηρίζεται στην άμεση συμμετοχή των πολιτών και την κατάθεση των απόψεών τους, αναφορικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο οποίος με εμπεριστατωμένο τρόπο εξήγησε τη σημασία της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, μέσω αυτής της καινοτόμου για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα διαδικασίας, με ανώνυμη συλλογή γνώμης από τους πολίτες.

Η καταγραφή των απαντήσεών τους σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.syntagma-dialogos.gov.gr, συνιστά, όπως ενημερώνει η Ν.Ε., «την εναρκτήρια φάση μιας πολύπλευρης διαβούλευσης με πλήθος κοινωνικών φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πολιτών».

Την παρουσίαση του Μ. Σπουρδαλάκη ακολούθησε η ομιλία του δρ. Γιώργου Δαρεμά, ο οποίος εστίασε στις αριστερές διαστάσεις της πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκτήσουν περιεχόμενο και θεσμική διάσταση οι αξίες του αναγκαίου εκδημοκρατισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του κοινωνικού μετασχηματισμού της Ελληνικής Πολιτείας».

Μετά τις ομιλίες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων, αποδεικνύοντας, όπως σημειώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Αθήνας, ότι «ο διάλογος και η συμμετοχή των πολιτών στον προβληματισμό για τους όρους συγκρότησης της κοινωνικο-πολιτικής ζωής, συνιστά καθ΄ εαυτός ένα βιωματικό εργαστήρι δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet