Συνάντηση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με φορείς Βαρνάβα και Γραμματικού
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με φορείς Βαρνάβα και Γραμματικού

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με ορισμένους από φορείς της περιοχής Βαρνάβα και Γραμματικού. Στη συνάντηση πήραν μέρος η κ. Αργυρώ Σαλιάρη, εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΕΣΙ «ο ΠΑΝ», ο κ. Σωχωράκης Διονύσης, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα και ο κ. Παπαδιγενόπουλος Κώστας, πολίτης της περιοχής  και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής προστασίας της Β/Α Αττικής.

Την ΑΑΑ εκπροσώπησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Κώστας Τουλγαρίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Αδαμόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που πήραν μέρος στη συνάντηση παρουσίασαν «την πραγματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή με το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και τις καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες για τον Ευβοϊκό και κατά συνέπεια ολόκληρη την Ανατολική Αττική, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πλήρη ανατροπή όλων των δεδομένων στη ζωή των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, επέμειναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το έργο έχει κατασκευαστεί πάνω σε ρέμα και είναι παράνομο, ενώ «αποτελεί και οικονομικό σκάνδαλο, καθώς σταμάτησε η χρηματοδότησή του από την Ε.Ε. και τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του διατέθηκαν από τα ταμεία της Περιφέρειας(!) δηλαδή τα χρήματα των φορολογουμένων-όλων ημών».

Οι εκπρόσωποι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής δήλωσαν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούν στενά και είναι ενήμεροι όλης της δράσης και της τεκμηρίωσης των θέσεων των κατοίκων και θεωρούν αυτή τη δράση και όλο το υλικό πολύ χρήσιμο και άμεσα αξιοποιήσιμο για την ανάδειξη των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος «και των λαθροχειριών και παραβάσεων της περιφερειακής αρχής και όλου του πολιτικού προσωπικού σε κυβερνητικό επίπεδο (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.)».

Επεσήμαναν δε, ότι «οι κυρίαρχες παρατάξεις στην περιφέρεια (Δούρου, παράταξη της Ν.Δ. και ο Σγουρός) έχουν τοποθετηθεί υπέρ της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τον οποίο σκοπίμως ονομάζουν και ΧΥΤΥ, παρά τις όποιες δήθεν προσπάθειες να το κρύψουν και να μην πάρουν θέση στην προεκλογική περίοδο (ο Πατούλης δηλώνει “ανενημέρωτος” και ο Σγουρός ότι “θα επανεξετάσει” τα δεδομένα)».

Τέλος, επέμειναν ότι «μόνη διέξοδος για να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια είναι η αγωνιστική δράση των κατοίκων της περιοχής και η προετοιμασία τους για τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και ο συντονισμός και ενότητα δράσης όλων των δυνάμεων σε όλη τη χώρα, που παλεύουν ενάντια σε ανάλογα προβλήματα σχετικά με την ίδια καταστροφική διαχείριση και απέναντι στα ίδια συμφέροντα (Δυτική Αττική, Λευκίμμη, Βόλος, Πελοπόννησος, Μακεδονία κ.λπ.)».

«Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση συντονισμού και διαμόρφωσης κοινών αιτημάτων και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για να στηρίξει τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη, με πρώτο σταθμό τον αγώνα ενάντια στην επέκταση της Φυλής στον Μουσαμά και το συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 20 Απρίλη» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet