Συνάντηση Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τα προβλήματα που απασχολούν τα Σώματα Ασφαλείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και δράσεων για την παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης, διατύπωσαν τη θέση ότι η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί προκειμένου να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας σε θέματα αστικών παραβάσεων.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Πατούλης «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, χωρίς τα κατάλληλα “εργαλεία”, απέναντι στην εγκληματικότητα».

Ακολούθως τόνισε:

«Οι διαπιστώσεις μας από τις επισκέψεις από τις επισκέψεις που κάνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική μόνο θλίψη μας προκαλεί. Κτήρια υποβαθμισμένα, εξοπλισμός για την ασφάλεια των αστυνομικών στελεχών παρωχημένος ή άχρηστος, οχήματα των αρχών της δεκαετίας του 2000, που θα έπρεπε να είχαν από καιρό αποσυρθεί.

»Δεν μπορεί να νοείται αποτελεσματική αστυνόμευση χωρίς σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους αστυνομικούς μας, που ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές τους.

»Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι αστυνομικοί καλούνται να εργαστούν σε χώρους που η πολιτεία δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν τη στοιχειώδη καθαριότητα. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία οι αστυνομικοί υπάλληλοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα είδη καθαριότητας και να φροντίζουν οι ίδιοι για την υγιεινή των αστυνομικών τμημάτων.

»Όπου χρειαστεί ως Νέα Αρχή, θα σκύψουμε πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. Με ίδιους πόρους, θα εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό για να κάνουν τη δουλειά τους, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Βασικός στόχος μας να επιστρέψει η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής.

»Η επανεκκίνηση της χώρας χρειάζεται γερές βάσεις και εμείς στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε τη βούληση, αλλά και τη γνώση, να τις εξασφαλίσουμε».

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί εξέφρασαν, όπως ενημερώνει η Νέα Αρχή για την Αττική, την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον το οποίο δείχνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για τα προβλήματά τους.

Στην συνέχεια επικαλούμενοι την έμπρακτη στήριξή του στα αιτήματα των αστυνομικών κατά τη θητεία του στον Δήμο Αμαρουσίου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα υπάρχει μια γόνιμη συνεργασία και στο μέλλον.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Σταυρός Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Θεόδωρος Φούκας, οργανωτικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Χρήστος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Βασίλης Μπουρλάκης, Μιλτιάδης Σκενδέρης, Τηλέμαχος Γουρναρόπουλος, Βασίλειος Μητριάνος, Γεώργιος Λάκκας, Ιωάννης Καραστατήρας και Μηνάς Βασδέκης. Στη συνάντηση παρέστη και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιουλία Μητριάνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet