Συνάντηση Γ. Σγουρού με την ηγεσία των Ποντίων
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Σγουρού με την ηγεσία των Ποντίων

Τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων & καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Παρχαρίδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντίων Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Γιώργος Παρχαρίδης ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής διότι, όπως επεσήμανε, «τόσο ως νομάρχης Αθηνών, όσο και με τη σημερινή του ιδιότητα ως περιφερειάρχης στήριξε και στηρίζει τον χώρο των Ποντίων με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και κάθε άλλη σημαντική εκδήλωση των Ποντίων της Αττικής», και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις εκλογές, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Γ. Σγουρού.

Ο κ. Γ. Σγουρός, ευχαρίστησε τον κ. Γ. Παρχαρίδη για τη στήριξή του και επεσήμανε ότι, εφόσον επανεκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των Ποντίων και τον αγώνα τους για τη διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί πατριωτικό καθήκον και χρέος απέναντι στην ιστορία μας τη διοργάνωση και ενίσχυση εκδηλώσεων που «συμβάλλουν στη διατήρηση της γνώσης και της μνήμης, για γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων».

«Η Περιφέρεια Αττικής» σημείωσε «ήταν και θα παραμείνει αρωγός στις Εθνικοτοπικές Ομοσπονδίες που ασχολούνται με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, τη διάλεκτο, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής και κάθε κομματιού του Ελληνισμού. Στην Αττική άλλωστε, ζούνε και δραστηριοποιούνται συμπολίτες μας με καταγωγή από κάθε γωνιά της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet