Συνάντηση εργασίας με τον νέο υπ. Εσωτερικών M. Βορίδη είχε ο Γ. Πατούλης στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής
Πολιτική

Συνάντηση εργασίας με τον νέο υπ. Εσωτερικών M. Βορίδη είχε ο Γ. Πατούλης στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής

Σημαντικά ζητήματα θεσμικής φύσεως που χρήζουν επανασχεδιασμό με σκοπό να γίνει λειτουργικότερο το έργο της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης αλλά και σημαντικά έργα της Περιφέρειας που είναι σε φάση ωρίμανσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στη συνάντηση μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον κ. Βορίδη και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η εμπειρία και η παραγωγική του θητεία στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης «εγγυώνται» πως και στα νέα του καθήκοντα θα παράξει σημαντικό έργο.

«Τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία και έχουμε την ιστορική ευθύνη και ευκαιρία να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε τη βούληση να είμαστε συνοδοιπόροι σας και να συνδράμουμε το έργο σας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, προκειμένου να οδηγήσουμε την Αττική στην ανάπτυξη, με τον πολίτη μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τον κ. Πατούλη φίλο και συμμαχητή και εξήρε το έργο του στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως κοινός σκοπός είναι η ταχεία υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως από τις πρώτες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει άμεσα, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που είναι και αίτημα της Αυτοδιοίκησης, όπως ανέφερε, με στόχο να διασφαλίζεται η αποτελεσματική διακυβέρνηση στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Επιπροσθέτως, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση του συστήματος της κινητικότητας των υπαλλήλων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, προκειμένου να εφαρμόζεται ουσιαστικά μία πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, αλλά και με την καταστατική θέση των αιρετών.

Γ. Πατούλης: Αγκάθι για την αποτελεσματική λειτουργία μας η υποστελέχωση

Κατά τη συζήτηση ο περιφερειάρχης εστίασε σε ζητήματα θεσμικής φύσεως που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα -επισημαίνοντας πως αφυδατώνονται κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας- την υποστελέχωση προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Η έλλειψη προσωπικού μας δυσκολεύει να κάνουμε στρατηγική στόχευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης διέτρεξε τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια -αναλυτική παρουσίαση θα γίνει σε νέα τεχνική συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών, εστιάζοντας σε έργα με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Αττικής για την πρόσκληση να επισκεφθώ την Περιφέρεια. Είναι μεγάλη μου χαρά να συναντώ τον Γ. Πατούλη, που είναι φίλος και συμμαχητής πολλά χρόνια. Επίσης, είχαμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Αττικής.

»Η παρουσία μου εδώ έχει ακριβώς το χαρακτήρα, ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται κοντά στην Αυτοδιοίκηση και με αυτή αν θέλετε την συμβολική πράξη δηλαδή ότι ο υπουργός Εσωτερικών ήρθε στην Περιφέρεια Αττικής, εκείνο το οποίο θέλω να σηματοδοτήσω είναι τη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει πια το υπουργείο μας στο να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν και θα κάνουν αποτελεσματικότερο το έργο των Περιφερειών.

»Η Αυτοδιοίκηση ήδη έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και πρέπει να την ενισχύσουμε, να τη βοηθήσουμε, πρέπει να τη στηρίξουμε, πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες θεσμικές μεταβολές που απαιτούνται, ώστε να μπορούνε με πολύ καλύτερο τρόπο να εκπληρώσουν το έργο τους και η πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση αυτή βεβαίως θα είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, το οποίο θα επιτρέψει να βελτιωθεί η κυβερνησιμότητα των Περιφερειών.

»Αλλά υπάρχουν και πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και τα οποία συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη τον οποίο ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τη συνεργασία του και την καλή του θέληση και διάθεση».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ανέφερε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς, για τη σημερινή του επίσκεψη, τον υπ. Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, φίλο και πολύ ικανό πολιτικό ο οποίος αναλαμβάνει μια από τις σημαντικότερες ευθύνες για να πάει μπροστά η χώρα και η κυβέρνηση, μέσα από τα νέα του καθήκοντα στο υπ. Εσωτερικών.

»Η επίσκεψη του έχει και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό: Αποδεικνύει έμπρακτα πως η κεντρική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην Αυτοδιοίκηση, ενημερώνεται, συνεργάζεται και προχωρά. Η σημερινή γόνιμη  συζήτηση θα συνεχιστεί για το καλό της Αττικής μας, κάτι που είναι προτεραιότητα και βασική μας μέριμνα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας.

»Εύχομαι στον υπουργό καλή θητεία και είμαι βέβαιος ότι το έργο του θα είναι σημαντικό. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που ναι μεν ζούμε ακόμα στους ρυθμούς της πανδημίας, την οποία διαχειριζόμαστε επαρκώς, αλλά παράλληλα είναι η κατάλληλη συγκυρία για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της χώρας.

»Είμαι βέβαιος πως με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μάκη Βορίδη και όλης της ηγεσίας του υπ. Εσωτερικών, όλα θα πάνε καλύτερα από σήμερα. Εύχομαι στον υπουργό καλή δύναμη και υγεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet